RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har ikke skadet veien


Kjell Eldor og Rune Andresen i Myrerdraget mener Hafslund er ansvalige for veiskaden. Hafslund er uenige.
Kjell Eldor og Rune Andresen i Myrerdraget mener Hafslund er ansvalige for veiskaden. Hafslund er uenige.
Hafslund er helt uenig med beboerne i Myrerdraget.

KJELSÅS: Etter 24 års veistrid må beboerne i Myrerdraget bla opp over 340.000 kroner av egen lomme og betale for veien sin for andre gang, skrev Nordre Aker Budstikke for to uker siden.

Det hele startet da Myrerdraget, en privat avkjørsel (regnet som en «velvei») fra Midtoddveien inn til snuplassen ved Myra, ble gravd opp uten forvarsel i 1985. Den gang Oslo Lysverker (Hafslund Nett i dag) skulle legge kabler fra trafostasjonen i Myrerveien og til Teknisk Museum. Men tilbakeføringsarbeidet ble ikke gjort grundig nok, og etter kort tid sprakk asfalten. Dreneringsrør ble feilmontert, og et av husene fikk på slutten av 1980-tallet store vannlekkasjer i kjelleren som følge av oversvømmelse i veien, fortalte beboerne i Myrerdraget.

– Vi blir jo sittende med ansvaret om noe skulle skje med dem som ferdes her; veien brukes både av skoleelever og besøkende til Folkets Hus, sa Kjell Eldor i nummer 6d.

Sammen med nabo Rune Andresen uttrykte han stor misnøye både med Kjelsås vel og Hafslund Netts håndtering av saken. Hafslund på sin side har i brev både i 1996 og i 2007 hevdet at de ikke har skyld i skadene i veien. En advokat fastslo i 2005 at et eventuelt krav fra beboerne mot selskapet var foreldet.

Hafslund reagerer på anklagene fra beboerne i Myrerveien.

– Vi har lagt ned betydelig arbeid i denne saken. Vi har avholdt møter, befaringer, funnet fram dokumentasjon i diverse arkiver, innhentet ekspertuttalelser, og dermed ikke vendt det døve øre til, slik det ble skrevet, sier informasjonssjef i Hafslund, Morten Schau.

Han mener konklusjonen er klar: Kabelgrøften har ikke forringet veien.

– Snarere tvert imot – en kabelgrøft vil virke drenerende, sier Schau, og legger til:

– I 1998 ble grøften gravd opp igjen og det ble lagt ned drensrør i tillegg.

Hafslund viser til eksperter som mener at veien er feil anlagt og at store deler av veien ligger lavere enn terrenget rundt. De mener dessuten at veien ikke har vært gjenstand for nødvendig vedlikehold, og at ansvaret dermed ligger på beboerne og velet.

– På bakgrunn av dette kan vi ikke se at Hafslund er erstatningspliktige i denne saken, sier Schau, som understreker at Hafslund tar slike saker alvorlig.

– Vi har ingen interesse av å «stikke fra» vårt ansvar – tvert imot vi strekker oss langt i slike saker, sier Schau.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere