RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egil «Drillo» Olsen omtaler forslaget om å kalle opp en vei i Nordre Aker etter ham som «tøys».
Egil «Drillo» Olsen omtaler forslaget om å kalle opp en vei i Nordre Aker etter ham som «tøys». Foto: Arkivfoto

– Har kokt suppe på en spiker

Landslagssjefen fnyser, og danskene flirer av oss. Selv trekker bydelsdirektør Mona Taasen på smilebåndet av oppstyret rundt å kalle opp en vei etter Drillo.

NORDRE AKER: Nordre Aker havnet på topp i de fleste sportssendingene søndag kveld, etter at VG Nett brakte nyheten om at bydelsdirektør Mona Taasen vil foreslå å gi Kringsjå-mannen Egil «Drillo» Olsen en vei oppkalt etter seg i hjembydelen.

– Det høres voldsomt ut, og bare tøys egentlig. Hvis vi nå skulle tape de tre neste kampene, blir vel den gaten bombet, sa Drillo til VG Nett søndag kveld.

Til og med danske Ekstrabladet.dk trakk saken opp på sin forside søndag, med antydningen om at Norge har gått amok, bare halvveis ut i EM-kvaliken.


«Folkekrav»

Nå kan imidlertid Nordre Aker Budstikke bringe bakgrunnen for saken. Mona Taasen avviser at hun har gått amok. Ideen om å gi Drillo en vei var ikke hennes, og hun humrer når hun hører om oppstyret etter VGs sak i helgen.

– Jeg ble kontaktet av VG, som mente det var et folkekrav å gi Drillo en gate oppkalt etter seg. De spurte om det var noe jeg kunne tenke meg å ta opp i bydelen, sier Taasen.

Hun understreket overfor avisen at det er bydelens politikere, ikke bydelsdirektøren, som tar beslutninger om å endre gatenavn, og referer til Bydel Frogners endring av a- til en-endelser i sine gatenavn.


Levende legende

– Jeg sa at jeg gjerne kan legge frem saken for bydelsutvalget. Men selv om jeg som Mona synes Drillo er en morsom kar og en dyktig leder, og at det hadde vært artig å gi Drillo en vei, er det altså en politisk sak som jeg ikke skal legge meg oppi, sier Taasen, som mener at VG har «kokt suppe på en spiker».

– Dessuten er det jo ikke vanlig å kalle opp veier etter levende personer, selv om Drillo er en levende legende, sier hun.

LES OGSÅ: Mona Taasen: - Jeg har det aldri kjedelig på jobben

Hun vil ikke selv være til stede på torsdagens BU-møte, men har gitt sin stedfortreder, Preben Winger, oppdrag om å legge frem saken.

– Så regner jeg med at bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité vil ta med seg saken til vurdering. Dette er jo ikke akkurat noen hastesak, sier bydelsdirektøren.


- Irrelevant

Bydelsutvalgsleder i Nordre Aker, Bent Gether-Rønning (H), rister på hodet over hele saken.

- Mitt inntrykk av veinavn er vi ikke oppkaller etter nålevende personer. Det tror jeg blir stående som minoppfatning. Det er ikke tvil om at Drillo har skapt entusiasme, men å oppkalle en vei etter ham på det nåverende tidspunktet synes jeg er irrelevant.

- Hvordan vil du håndtere saken når den kommer opp i BU på torsdag?

- Da vil jeg nok se på den mest som en kommentar, og avvise den som et morsomt, forslag, sier Gether-Rønning, som mener BU heller skal se på saken den dagen den blir "relevant i henhold til retningslinjene for navnsetting av gater".

Over 16.000 mennesker har i skrivende stund stemt på VG Nett over hva en Drillo-vei bør hete. På første plass ligger «Drillogata» med 28,18 prosent. 21,62 prosent av leserne mener imidlertid at Egil Olsen ikke fortjener noe gatenavn i det hele tatt.

 

HVA MENER DU? BØR DRILLO FÅ EN VEI OPPKALT ETTER SEG? KOMMENTER NEDENFOR!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere