– Har snudd trenden på Grefsen

På Grefsen: Linn-Siri Jensen mener skolen har lyktes med å få oppmerksomhet rundt relokaliseringen. Hun har allerede gått inn i stillingen som rektor på Nydalen vgs., som skal stå ferdig i 2011. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

På Grefsen: Linn-Siri Jensen mener skolen har lyktes med å få oppmerksomhet rundt relokaliseringen. Hun har allerede gått inn i stillingen som rektor på Nydalen vgs., som skal stå ferdig i 2011. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Kun 89 søkere hadde Grefsen videregående som sitt førstevalg. Likevel mener avtroppende rektor Linn-Siri Jensen at den negative trenden fra i fjor er snudd.

GREFSEN: Grefsen vgs. brukte mye energi på å promotere seg selv og den nye Nydalen videreskole overfor vårens tiendeklassinger. Grefsen videregående relokaliseres, sammen med Sandaker vgs. til den splitter nye Nydalen vgs. i Nydalsveien 30c til skolestart 2011.

Men selv om bare 89 primærsøkere hadde den ærverdige skolen i Morells vei som sitt førstevalg i år, avviser rektor Linn-Siri Jensen at promoteringen har vært mislykket.

LES BAKGRUNNSSAKEN: Elvebakken mest populær

Doblet interessen

– I fjor hadde vi bare i overkant av 50 primærsøkere til Grefsen. Det har vi altså neste doblet. Det var heller ingen som hadde Grefsen som andre eller tredjevalg. I år var det derimot over hundre elever som hadde Grefsen som sitt andrevalg, og like mange hadde skolen som sitt tredjevalg. Det betyr at vi er sekundærskole for mange som nok har prøvd å komme inn på de mest populære skolene i sentrum, sier Jensen.

Hun venter derfor at det vil bli kamp om plassene nå i andre inntaksrunde.

– Det er positivt at så mange har valgt Grefsen som sitt førstevalg til tross for at de får ett år på en gammel skole. Til gjengjeld får de begynne rett på Oslos nyeste, flotteste og mest moderne skole fra neste skoleår, sier Jensen.

Og hun poengterer at poenggrensen i primæropptaket på 33,3 (opp tre poeng fra i fjor) ikke er et snitt for elevene som har fått plass i år, men poengene til den siste eleven som har fått tildelt plass.

Tror på Elvebakken-effekt

Og hun er ikke i tvil om at det er Nydalen som har vært det største trekkplasteret for søkerne til Grefsen i år. Samarbeid med eksterne aktører, som næringslivet og BI, er allerede på plass. Og fra januar 2011 vil Grefsen-elevene få begynne å gjøre seg kjent i det nye bygget.

LES OGSÅ: Nydalen vgs. - Oslos mest moderne skole

– Elvebakken skole gikk fra lave søkertall og til å bli byens mest populære skole etter at den fikk nye lokaler for noen år siden. Tror du Nydalen får den samme effekten?

– Jeg skal ikke legge skjul på at det er ambisjonene våre. Elvebakkens lokalisering og moderne bygg, sammen med gode studietilbud, tror jeg har vært suksessfaktorer. Og det er akkurat det samme vi får i Nydalen, sier Jensen.

Hun er fra august ansatt som rektor på Nydalen vgs., og skal jobbe med å få alt fra ledelse og ansatte, til praktiske løsninger på plass før skolestart 2011. I Jensens fravær vil Lars Lilleborgen fungere som rektor på Grefsen videregående.

Grefsen vgs. skal pusses opp, og etter planen omgjøres til ny ungdomsskole i bydelen for å avlaste Engebråten.

LES BAKGRUNNSSAKEN: Elvebakken mest populær

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.