RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har vist omstillingsevne for ørtiende gang


BU-leder i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen (Ap) synes det er trist at bydelen er nødt til å kutte dramatisk i tjenestetilbudet neste år.
BU-leder i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen (Ap) synes det er trist at bydelen er nødt til å kutte dramatisk i tjenestetilbudet neste år. Foto: ARKIVFOTO
Like før jul vedtok bydelsutvalget i Gamle Oslo et budsjett med betydelige kutt. Bakstreversk av byrådet, mener BU-leder Hans Christian Lillehagen (Ap).

GAMLE OSLO: – Vi har vist omstillingsevne for ørtiende gang, sier leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen (Ap).

ROY HAMMERØ (FRP): Lillehagens klagesang

Må spare 45 millioner

Torsdag 16. desember vedtok bydelsutvalget et budsjett med betydelige kutt. Blant annet må rundt 40 stillinger kuttes i bydelen og for hele 2010 har Gamle Oslo vært nødt til å spare rundt 45 millioner kroner.

– Nå håper jeg at folk på østkanten ser hva som er konsekvensene av den mørkeblå politikken som føres i Oslo. Da spiller det mindre rolle hva bydelene ønsker politisk. Gang på gang ser vi at folk mister et tilbud, sier Lillehagen, og legger til:

– Det er på tide med en ny økonomisk politikk for Oslo, som har kommunens kjerneoppgaver i fokus. I dag brukes det mindre og mindre på disse. Jeg synes ikke det er rart at folk reagerer mer.

APRIL 2010: Gamle Oslo må kutte 22 millioner

Lillehagen mener byrådet må ta skylden for bydelenes vanskelige økonomi.

HANS CHRISTIAN LILLEHAGEN (AP): – Iskaldt Oslo-budsjett

Legger skylda på byrådet

Han peker på de mange budsjettoverskridelsene sentralt i byen, som for eksempel «IKT-skandalen», «sykehjems-skandalen» og Holmenkollen som årsaker til stramme budsjett ute i bydelene.

– De dramatiske kuttene vi har sett i år, kunne vært unngått med bedre styring av byen, sier han, og legger til:

– Hadde byrådet hatt en sunnere økonomistyring, ville vi i bydelene sluppet å nok en gang måtte kutte i den viktige velferden til de som allerede har det tyngst i samfunnet.

BYDELSOPPRØR: – Samlet sett ligger det i 2010 an til et merforbruk i bydelene på nær 100 millioner

Reddet seniorsenter

Lillehagen påpeker imidlertid at bydelen fører en ansvarlig økonomisk politikk, der de ikke legger opp til et merforbruk i forhold til de rammene de tildeles.

Han er også glad for at regjeringens så kalte eldremilliard har bidratt til å en bedre eldreomsorg i bydelen.

– Samtidig bevarte vi Kampen og Vålerenga seniorsenter og vi satte av penger til et mindre kutt i hjemmetjenesten og barnevernet enn det bydelsdirektøren la opp til, sier Lillehagen.

– En bakstreversk politikk

Han mener det er uansvarlig av byrådet å ikke ta signalene fra bydelene på alvor, og påpeker at behovet for tjenester fra bydelen er økende.

– Siden jeg ble BU-leder for tre år siden er det kommet cirka 7000 flere innbyggere i Gamle Oslo. Når vi ikke er i nærheten av å få uttelling i budsjettene, så sier det seg selv at det må kuttes i tjenester til bydelens befolkning. Det er en bakstreversk politikk som ikke hører hjemme noe sted, sier han, og legger til at det har vært en hard kamp for å få budsjettet i balanse.

– Kuttprosessen har vært tøff, men vi har vist styrke ved å holde sammen og snu hver stein. Det må til og det ser ikke ut til at det blir bedre til neste år med mindre vi får et annet flertall i bystyret, avslutter Lillehagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere