RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har vært et savn å ikke kunne sykle

I disse dager tar tolv voksne kvinner sitt aller første tråkk på pedalen.

SØNDRE NORDSTRAND: – Det har vært et savn å ikke kunne sykle, forteller Rajinder Kaur. Det har hun bestemt seg for å gjøre noe med, og i løpet av et intensivt kveldskurs over to uker skal hun endelig få opplæring i å bevege seg rundt på to hjul.

Sykkelkurset er rettet mot voksne kvinner, og er et samarbeid mellom bydel Søndre Nordstrand og Syklistenes landsforening.

Veldig lyst til å lære

– Gjennom jobben kom vi stadig i kontakt med kvinner som ikke kunne sykle, men som hadde veldig lyst til å lære. Det tenkte vi at vi måtte klare å gjøre noe med, sier Hildegunn Holstvold.

Hun er initativtaker, og fysioterapaut i frisklivssentralen i Søndre Nordstrand, og tok kontakt med Syklistenes landsforening. De arbeidet selv frem mot et lignende prosjekt, og samarbeidet var dermed et faktum.

– Vi ønsket begge å få i gang dette kurset på hver vår kant. Da vi kom i kontakt med hverandre ble det en realitet, og jeg er så glad for at vi har fått det til. Det er så herlig å kunne hjelpe så mange entusiastiske og lærevillige kvinner, sier prosjektleder Caterina Cattaneo.

– Å kunne sykle er et forebyggende helsetiltak. Samtidig er sykkelen et fantastisk fremkomstmiddel, og denne bydelen er jo som skapt for sykling. Vi håper dette kurset kan sette i gang en positiv spiral der kvinnene selv sprer ordet videre og tar med familien ut på tur, sier Holstvold.

På kursets første dag ble deltakerne kjent med sykkelen og hvordan den fungerer. For mange er det å sette seg på et sykkelsete en viktig barriere som skal brytes.

– Da jeg lærte å sykle, føltes det faktisk som om jeg lærte meg å fly. Det var en helt fantastisk følelse som jeg ønsker å formidle til andre, forteller instruktør Lena Munsterhjelm.

Vil sykle til jobben

Rajinder Kaur håper kurset bidrar til at hun kommer seg opp på sykkelsetet én gang for alle.

– Jeg har ønsket meg å lære å sykle lenge, men hittil har jeg ikke fått det til. I går leste jeg om tilbudet på facebook, og bestemte meg for å gi det enda et forsøk. Nå krysser jeg bare fingrene for at dette blir vellykket, sier hun.

Raijinder er helsesøster i bydelen, og nå håper hun at hun snart kan ta sykkelen til jobben.

– Sykkel er en kjempefin måte å komme seg rundt på, og jeg håper at jeg snart kan bruke den som transportmiddel. Samtidig ser jeg frem til å kunne dra på sykkelturer sammen med familien min, sier hun. Med hjelmen godt plassert på hodet er hun klar for å ta det aller første steget.

– Barna mine heier på meg, så nå tror jeg det skal gå bra. Hvis de klarer å sykle, skal da jeg også klare det!

LES OGSÅ: Sykkeldagbøkene: "Danskene knuser Oslo på sykkel"

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere