RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krevende forhandlinger ligger bak budsjettforliket som ble lagt fram mandag ettermiddag. Her signerer Aud Kvalbein (KrF) (f.v.), Ola Elvestuen (V), Mazyar Keshvari (Frp) og Eirik Lae Solberg (H) forliket.
Krevende forhandlinger ligger bak budsjettforliket som ble lagt fram mandag ettermiddag. Her signerer Aud Kvalbein (KrF) (f.v.), Ola Elvestuen (V), Mazyar Keshvari (Frp) og Eirik Lae Solberg (H) forliket. Foto: FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

– Har vært krevende

Mandag kom budsjettforliket mellom de borgerlige partiene. – Det har vært krevende, er den største enigheten mellom de fire partiene.

RÅDHUSET: – Det har vært krevende forhandlinger, sa Eirik Lae Solberg (H), da Høyre, Frp, Venstre og KrF presenterte budsjettforliket for 2011 mandag ettermiddag.

Dermed hadde han også satt ord på den største enigheten mellom de fire partiene. Alt i alt har de flyttet på rundt 200 millioner kroner, noe som er forsvinnende lite i et driftsbudsjett på rundt 40 milliarder kroner.

BYRÅDET: – INVESTERER FOR FREMTIDEN

– Viderefører en forsvarlig økonomi

Likevel var det fire fornøyde gruppeledere som møtte pressen mandag ettermiddag.

– Vi føler nå at vi viderefører en forsvarlig økonomi i Oslo og vi synes det er et godt budsjettforlik med prioritet på de viktige områdene, sa Lae Solberg, før han gikk inn i de mer konkrete tallene.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har fått styrket sykkelsatsningen og eldreomsorgen.

Litt mer til eldre

For blant de mest konkrete påplusningene er 12 millioner kroner over en toårsperiode til sykkelveier i sentrum og 80 millioner mer til eldreomsorg. Sistnevnte er for øvrig rundt 25 millioner mindre enn det Oslo har fått tildelt i den så kalte eldremilliarden fra Regjeringen. Likevel var dt glede i byrådsgangene over denne økningen.

– Jeg er fornøyd med at eldre nå har blitt så høyt prioritert, det er en kjernesak for Frp, sier Mazyar Keshvari (Frp), og fortsetter:

– Dette er et forlik som gjør at alle partiene kan gå med hevet hode inn i valgkampen.

Natthjemmet bevares

I tillegg har byrådets kutt på rusfeltet – ikke uventet – blitt sablet ned av budsjettkameratene Venstre og KrF. Det betyr at både akuttmottaket på Prindsen og Natthjemmet blir bevart. Også Fontenehuset Øst, som er et arbeidsmarkedstilbud til mennesker med psykisk sykdom får økt sine bevilgninger.

– Vi synes det er viktig at vi har fått stoppet kuttene i helse og sosial, blant annet ved at Natthjemmet er reddet, sier Aud Kvalbein (KrF).

Hersleb legges ned

En av sakene som kanskje har fått mest oppmerksomhet etter at byrådets budsjettforslag ble kjent i oktober, er Hersleb skole.

Byrådet ønsket å legge ned Hersleb, noe som har ført til en rekke aksjoner både fra elever, lærere og politikere.

LES OGSÅ:  VI ER HERSLEB! VI ER HERSLEB!

Imidlertid står de fire partiene fast på at en nedleggelse er til det beste for kommuneøkonomien – og skolepolitikken.

– Jeg mener jo at dette egentlig er en god løsning med den situasjonen som er nå. Det er en veldig komplisert situasjon, der vi har få andre løsninger, sier Kjell Veivåg (V), som tidligere har ønsket en bevaring av skolen.

Imidlertid har Venstre fått gjennom et så kalt verbalforslag, der de ber om at elevmassen holdes samlet.

– Vi har lagt inn et verbalvedtak der vi ber om at elevene gis et samlet tilbud på Frydenbergveien skole, sier Veivåg.

LES OGSÅ: KUNSTGRESSET PÅ HØYBRÅTEN FÅR SEG EN MAKEOVER
LES OGSÅ: HALLSEIER FOR KJELSÅS IL

Budsjettet skal endelig vedtas i desember, men ettersom det nå foreligger enighet mellom flertallet i bystyret, er det lite trolig at det blir store endringer i budsjettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere