RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hatter og Norge er ingen god kombinasjon

Hattemaker Anne-Kathrine Amundsen fra Bestum debuterer som utstiller i Norges største hatteutstilling i Rådhuset denne måneden.

BESTUM/RÅDHUSET: Utstillingen, som åpnet 6. februar, viser hatter fra 15 norske hattemakere, samt inviterte gjesteutstillere som den anerkjente hattekunstneren Philip Treacy.

Også dronning Sonja har lånt ut hatter fra sin private samling til utstillingen.

For Anne-Kathrine Amundsen er dette hennes første utstilling. Hun var ferdig utdannet motedesigner fra Esmod i Oslo i 2008, og har tidligere vært utplasser ved Operaen og Oslo Nye. Atelieret har hun hjemme på Bestum.

– Jeg har elsket alt som har med hatter å gjøre hele livet. Men dessverre er hatter og Norge ingen god kombinasjon, sier Amundsen.

– Jeg synes folk kunne bli flinkere til å bruke hatter, særlig i brylluper. Se i England for eksempel. Der er det jo utenkelig å gå i bryllup uten hatt, sier Amundsen.

Hun mener likevel at noe er på gang. Flere enn de kongelige deler nå hattemakerens lidenskap for hodeplagget.

– Hatter har kommet mer og mer inn i motebildet, både i fjor og i år. Særlig herrehatten er på vei tilbake, sier Amundsen.

Hun ble belønnet med pris under utstillingsåpningen sist søndag. Utstillingen står i Rådhusgalleriet, inngang fra sjøsiden, frem til 20. februar. Åpent hver dag kl. 9–18. Fri entré.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere