RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Heia Marit Jørgen!

Ikkeno' tvil om at barna i Åkeberg barnehage er godt forberedt til VM på ski! De har jo skiklubb i barnehagen.

RÅDHUSPLASSEN:  – Skiklubben er et tilbud til alle 5-åringene våre, forteller teamleder Hanne Marit Øiamo-Holsen.

KLIKK HER, OG SE ALLE BILDENE: Flotte prestasjoner av barna i Åkeberg barnehage

– Vi er jo en sentrumsnær barnehage med en variert språklig og kulturell barnegruppe, og vi ønsker å gi alle 5-åringene våre gode vinteropplevelser. Det innebærer også det å stå på ski, selv om en god del aldri har hatt ski på beina og bor midt i byen.

God gli i Tøyenparken

Barnehagen har skaffet til veie utstyr til alle som trenger det, og det er ikke vanskelig å finne godt føre i nærområdet.

– Vi startet med skiklubb i fjor, og bruker barnehagen, Tøyenparken og Politiparken til å øve oss. Det er jo nok av snø i byen, og ungene har blitt kjempeflinke!

– Heia Norge og Vålerenga!

Østkantavisa ble med 18 skiglade unger fra Åkeberg barnehage til årets skihøydepunkt; hopp og langrennsløping utenfor Nobels Fredssenter på Rådhusplassen.

Om de gledet seg?

– Vi skal gå mini-VM! Og vi har blitt kjempegode på ski. Skiklubb er gøy! Og jeg har lært å reise meg opp selv, altså. Men skøyter er også gøy. Og i går fikk vi gull! Marit Jørgen er best. Jørgen? Hun heter jo Bjørgen! Heia Norge og Vålerenga! Og Petter Northug. Nå skal vi hoppe!

Imponert landslagstrener

Og jammen ble det hopping! Løypa og hoppbakken utenfor Fredssenteret er velpreparerte og fine, pyntet med flagg og selvsagt med en speaker.

Ole R. Vestøyl holder orden på rundetider og stilkarakterer, og synes han har en super jobb.

– Bare se så flinke de er! Å jobbe med glade, unger med masse mot og humør er kjempegøy. Hoppbakken er jo virkelig stor for femåringer, men de setter utfor, går på snørra og prøver igjen. Og de lærer så fort! Treneren for det amerikanske hopplandslaget kom forbi her i går og trodde ikke det var sant da vi fortalte at dette var helt vanlige femåringer som aldri hadde hoppet før. Sånt er gøy!

Nansen og premieutdeling

Etter mange runder i upåklagelig stil rundt langrennsarenaen, og en lang rekke fantastiske hopp fra øverste avsats, er det tid for kjødelig og åndelig føde. Og premieutdeling!

– Klart barna skal premieres, de har jo vært kjempeflinke!

Stadionspeaker Ole og hans kolleger i hopptårnet og rundt om i løypa samler inn ski og støvler, mens små og store fra Åkeberg barnehage rusler inn i fredssenteret for en omvisning i Nansenutstillingen, litt mat og drikke, og premieseremoni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere