Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Helgir er Leker’n

Tdligere bydelsdirektør takket Helgir Gees Solheim for hans mangeårige innsats.
Tdligere bydelsdirektør takket Helgir Gees Solheim for hans mangeårige innsats. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Det sa tidligere bydelsdirektør Tone Frønes da da mangeårige leder ved Marienlyst aktivitetspark og fritidsklubb/Leker'n, Helgir Gees Solheim i går ble hyllet for sitt arbeid.

Marienlyst skoles musikkkorps spilte fine toner på lekesenteret på tross av den bitende kulden.

Alle de fremmøtte fikk hver sin fakkel under markeringen av Helgir.

MARIENLYST: I går kveld ble Helgir overrasket med en avskjedshyllest for sitt dedikerte arbeid ved Lekesenteret (nå Marienlyst aktivitetspark og fritidsklubb/Leker'n) i nærmere tretti år.

Givende arbeid

Et femtitalls mennesker hadde stilt opp, og Marienlyst skoles musikkkorps hadde trosset kulda for å spille noen toner for den avtroppende lederen.

– Det har vært veldig givende, ellers så hadde jeg ikke holdt ut så lenge, sier Solheim som har vært på lekesenteret siden 1975.

Senteret startet i 1964, og hensikten da var å ta med barn og ungdom til uteaktiviteter i parkene. Etter hvert utviklet tilbudet seg til også å omfatte fritidsklubb, og i 1989 ble stedet brukt til en forsøksordning for et av de aller første SFO'ene (skolefritidsordning).

Overrasket

Helgir ble svært så overrasket da han så hva som var stelt i stand på Leker’n.

– Det var litt av en surprise. Trodde vi bare skulle ha en enkel middag. Det var utrolig hyggelig å se at også ungdom stilte opp, blant annet de som har gått her før, sier Solheim.

Blandete følelser

Han vet at tiden har flydd når han har barn på Leker'n som skal hilse fra sine foreldre som også gikk på Leker’n da de var små. Det setter han stor pris på. Men nå er det altså slutt, og det er med blandete følelser han entrer en pensjonisttilværelse.

– Det er klart det er vemodig, men jeg har jo tenkt på dette en stund, og det er flere ting jeg nå vil holde på med som jeg ikke har tid til på grunn av jobben. Jeg gleder meg til flere utfordringer, sier Solheim.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!