*Nettavisen* Nyheter.

– Helt ærlig: Jeg har verdens kuleste jobb!

JULEKVELDEN: Påtroppende rektor ved nye Morellbakken ungdomsskole, Bente Borrebæk, synes det var som julekvelden å få komme inn på skoleområdet for første gang denne uken. FOTO: Kristin Tufte Haga

Mens andre kanskje synes at «fjortiser» kan være en stor utfordring, så kan påtroppende rektor ved helt nye Morellbakken ungdomsskole nesten ikke vente med å motta 420 av sorten.

Klikk på bildet for å forstørre.

PLANEN: Morellbakken ungdomsskole skal stå ferdig høsten 2013. FOTO: Undervisningsbygg Foto: Illustrasjon: Undervisningsbygg

Klikk på bildet for å forstørre.

BRAKKER: Foreløpig bare anleggsbrakker å se ut på i skolegården, men til høsten blir det annerledes. FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

SPORTY: Det er en sporty og energisk påtroppende rektor Bente Borrebæk som er mer enn klar til å sette i gang ved Morellbakken ungdomskole. FOTO: Kristin Tufte Haga

GREFSEN: – De jo de aller fineste! Det skjer så mye med elevene i ungdomsskoleårene – ikke minst gjøres viktige valg for fremtiden. En fantastisk flott og ærefull oppgave å få lede en skole som skal være med å undervise, veilede og inspirere disse unge til veien videre! Ifølge påtroppende rektor ved Morellbakken skole, Bente Borrebæk (52), og som selv beskriver seg som en med «kaldt hode, men med varmt hjerte».Og det var en meget spent og engasjert påtroppende rektor ved snart kliss nye Morellbakken ungdomsskole - navnet er også helt nytt - som denne uken for aller første gang fikk slippe inn i på skolen som åpner til høsten.

LES OGSÅ: HVA SKAL SKOLEN HETE?

– Dette er nesten som selveste julekvelden! sa Borrebæk, og som uten tvil lot seg begeistre etter hvert som Undervisningsbyggs representant viste henne rundt i de nygamle og ærverdige lokalene til tidligere Grefsen videregående.

– Ser så bra ut!

Og den nye ungdomsskolen ser ut til å bli riktig så flott - Hovedhuset: med blant annet stort audiotorium, grupperom, administrasjon, Kulturhuset, med blant annet kantine, mat og helse, kunst og håndverk, samt bibliotek. Eget bygg for "Kropp og sjel", Forskningshuset og Musikkhuset.

– Dette ser så bra ut! En fornøyelse blir det – å fylle opp her med flotte ungdomsskoleelever og helt nye ansatte, ifølge Borrebæk.

For det er ikke bare skolen og elevene som blir nye til høsten, også lærere og resten av administrasjonen skal på plass, rundt 40 personer. Og rektoren har tenkt til å intervjue alle sammen selv – i samarbeid med Utdanningsetaten blir stillingene utlyst nå på nyåret.

– Jeg er ute etter lærere med «trøkk», breddekompetanse, og ikke minst at de er gode bidrag til teamjobbing. Og viktig at resten av personalet like mye som meg, virkelig trives med å jobbe med ungdom. Tenk hvilken mulighet dette også er for det nye personalet til å bli med på å utvikle og påvirke innholdet i denne helt nye skolen, frister Borrebæk.

Skal bli morsomt med skole

Men hva frister hun elevene med?

– Her skal det bli morsomt å være elev! Sammen med resten av personalet, skal jeg bruke all min erfaring, faglige kompetanse og kreativitet til å forme denne skolen slik at elevene begeistres, får lyst og inspirasjon til å strekke seg, få lyst til lære mest mulig, og på en best mulig måte.

LES OGSÅ: Verdensrekord på Kjelsås skole

– Verdens kuleste jobb!

Omvisningen er ferdig, vi lander i gymsalen. Og som tidligere håndballspiller, og ivrig løpe, ski- og sykkelmosjonist i dag, så var det bare her det ble litt pirk.

– Tja, gymsalen er jo litt stusselig da, eller kanskje rettere sagt alt for liten for 420 elever. Men når det er sagt, utrolig hva kreative kroppsøvingslærere kan få ut av «små gymsaler» likevel! ler Borrebæk, som slett ikke har noe som helst imot å klatre opp i ribbeveggene for en liten «photo shoot».

– Helt ærlig: Jeg føler at jeg har verdens kuleste jobb! Og jeg kan nesten ikke vente med å sette i gang her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.