RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

– Helt ansvarsløst!

Samferdselsetaten viser lite samarbeidsvilje, tordner BU-leder Elin Horn Galtung (H) om snødeponoiet på Huseby.

HUSEBY: – Samferdselsetaten anla dette snødeponiet i fjor etter avtale med Forsvaret, uten at vi visste noe før det var på plass. Vi protesterte allerede da, og ga beskjed om at vi absolutt ikke ønsket gjentakelse i 2011. Til vår grenseløse frustrasjon skjedde det, og det uten at vi ble varslet, forteller Elin Horn Galtung, leder av Vestre Aker bydelsutvalg.

– Må samarbeide!

BU-lederen er i utgangspunktet positiv til snødeponi, men presiserer at det må gjelde bydelens snø og ikke hele Oslo vest. Videre mener hun Samferdselsetaten «anser bydelene for å være et brysomt organ de helst ignorerer hvis mulig».

– Dersom etaten ønsker å anlegge snødeponi i bydelen vår, må de samarbeide med oss, for vi innehar en lokalkunnskap de ikke har, det har vi fått bevist flere ganger, mener Horn Galtung.

Tok erstatningsareal

BU-lederen bruker snødeponiet nedenfor Gardeleiren som eksempel.

– Denne tomten er med i erstatningsarealet for ambassaden, og skal brukes til tiltak for barn. Å benytte den som snødeponi rett før den skal endre bruk, er helt ansvarsløst, tordner Horn Galtung.

Videre mener hun at med et snødeponi må det følge med smelteanlegg, renseanlegg og avrenningskummer. Sikkerhet mener hun også er viktig.

– At de ikke sikrer anlegget før vi nærmest har måttet bevise at barn kan drukne i haugen, har jeg knapt ord for hva jeg mener om. De sikret ikke med gjerde fordi de mente det var nødvendig, men fordi vi ble for ubehagelige i alt vårt mas både mot etaten og ansvarlig byråd, tror BU-lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere