RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Helt magisk!


VARDEN: Varden ble tent i år igjen. FOTO: Sondre Grønvold
VARDEN: Varden ble tent i år igjen. FOTO: Sondre Grønvold
15. nyttårsaften på rad inviterte Korsvoll IL til vardetenning. – Helt magisk å se det ene fakkeltoget etter det andre som kommer mot Tyskertoppen, sier Roar Grønvold.

KORSVOLL: – Dette har blitt en tradisjon her på Korsvoll på nyttårsaften. Vi er seks - åtte personer som bygger varden på Tyskertoppen i romjula.Stokkene får vi fra Bymiljøetaten i Oslo kommune, kan Roar Grønvold fortelle til avisen. 

Grønvold kan videre fortelle at det er 15 år på rad at det arrangeres vardetenning på Tyskertoppen på nyttårsaften.

Fem ulike fakkeltog

– Selve byggingen tar rundt tre timer - inkludert kaffepauser. Det er fem ulike fakkeltog som har utgangspunkt fra forskjellige steder her på Korsvoll. Det er helt magisk å stå ute på Tyskertoppen å se det ene fakkeltoget etter det andre som kommer mot toppen, sier Grønvold.

LES OGSÅ: ENDELIG PÅ TYSKERTOPPEN

350 personer deltok

I går - nyttårsaften 2013 - deltok rundt 350 personer i fakkeltoget med samlingen på Tyskertoppen.

– Da alle var kommet frem ble det holdt tale av Kristian Larsen, elev i sjetteklasse fra Korsvoll skole. Det var en flott tale. Deretter sang vi "Deilig er jorden" som allsang, før varden ble tent, forteller Grønvold.

I løpet av andre verdenskrig - under okkupasjonen - bygde tyskerne en rekke militære anlegg, og som det også finnes spor etter på Tyskertoppen. Blant annet hadde tyskerne installert luftvernstilling der på plassen fra 1943 til 1945.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere