RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Helt nødvendig med nytt kunstgress


Einar Eide–Fredriksen, Nic Berg og Geir Hågen Karlsen ber byrådet om å følge fotballkretsens innstilling, å rehabilitere Hemingbanen.Foto: Vidar Bakken
Einar Eide–Fredriksen, Nic Berg og Geir Hågen Karlsen ber byrådet om å følge fotballkretsens innstilling, å rehabilitere Hemingbanen.Foto: Vidar Bakken
Selv om Oslo Fotballkrets ber om at Hemingbanen og fem andre blir prioritert i neste års budsjett, ser byrådet bort fra dette.

HEMINGBANEN: – Jeg er forundret over at byrådet endrer fotballkretsens innstilling og i stedet følger Bymiljøetatens innstilling. Heming IL trenger utskifting av det nedslitte kunstgressdekket. Vi har definitivt ikke noe ønske om at byråkratene i etaten skal overprøve fotballkretsen, sier Geir Hågen Karlsen, som er styremedlem i Oslo Frp, vararepresentant i Stortinget og bor i Bydel Vestre Aker.

Etaten med egen liste

Oslo Fotballkrets har bedt om 4 millioner kroner for utskifting av nedslitt kunstgressdekke på Hemingbanen. Fire andre baner er også prioritert for rehabilitering, samt at fotballkretsen ber om kunstgress på Lyns gressbane på Kringsjå. Lyn er blant de klubbene som har dårligst banedekning. Bymiljøetaten har i stedet laget sin egen prioriterte liste, hvor noen baner er med i den kommunale handlingsplanen, mens andre ikke er det.

Les også: Vikingene fra Heming

Helårsdrift sliter banen

Styreleder i Heming fotball, Nic Berg, viser til at Hemingbanen har vært i kontinuerlig helårsdrift for distriktets mange fotballklubber.

– Det er helt nødvendig med nytt kunstgress.Ti år etter at kommunen bygget kunstgress på Hemingbanen er dekket helt nedslitt. I alle disse årene har spillere fra hele bydelen brukt treningsbanen om vinteren. Banen blir med slitasjen lite brukervennlig samtidig som en nedslitt bane utgjør større fare for skader på spillerne. Når fotballkretsen med sin kjennskap til forholdene anbefaler rehabilitering, så er det vel begrunnet. Det er da heller ikke noen av Oslos 124 klubber som har protestert på fotballkretsens prioritering, sier Berg.

Les også: Bjørnebye får gutta til å lese

– Lite miljøvennlig

Daglig leder i Heming idrettslag, Einar Eide–Fredriksen, er bekymret for utviklingen av banen.

– Som klubb jobber vi hver dag for holde barna i idretten. Da trenger vi fotballbaner som er brukbare. En annen side ved dette er at en nedslitt bane mister isolasjonseffekten. Dermed blir også banen lite miljøvennlig. Vi har beregnet at vi bruker 200 000 kroner mer i oppvarming av banen nå som den er så nedslitt, sammenliknet med da den var ny, sier Eide–Fredriksen, som mener at det ikke har noen betydning at Hemingbanen ikke står på kommunens handlingsplan.

– For det første blir handlingsprogrammet oppdatert årlig, så det å få Hemingbanen inn på programmet er uproblematisk. Dessuten har Byrådet selv foreslått rehabilitering av en bane som ikke står på den kommunale handlingsplanen, så endringer er åpenbart mulig. Det viktigste må være at vi er prioritert av Oslo Fotballkrets, sier Eide–Fredriksen.

Tilleggsbevilgning

– I de neste årene blir det viktig for Oslo kommune å sette av penger til vedlikehold av alle kunstgressbanene i Oslo. Det kommer flere baner som må rehabiliteres. Uten rehabilitering kan de ikke brukes til fotball etter hvert, sier Berg.

– Jeg kjenner godt til Heming Idrettslag. Det er Norges største idrettslag med sine 5000 medlemmer, hvor fotball som aktivitetstilbud for barn og unge er svært viktig. Vi ønsker ikke at byrådet skal endre sin innstilling slik at idrettslag som nå er innstilt og ser frem til nye baner eller rehabilitering skal bli rammet. Frp legger i stedet frem et forslag om en tilleggsbevilgning, slik at fotballkretsens innstilling blir fulgt. Det er også slik at etter ti års bruk oppfyller også disse banene kravene for tildeling av spillemidler fra staten. Som sagt vi vil ikke ha et byråkrati som skal mene mye om dette. Vi vil ha det fotballkretsen anbefaler, sier Karlsen.

I samferdsels- og miljøkomiteen i rådhuset ble flertallet med Ap, Frp og SV enige om å følge Oslo Fotballkrets innstilling, men foreløpig dreier enigheten seg om kunstgressbane på Kringsjå (Lyn), og rehabilitering av Holmlia kunstgress og kunstgressbane på Nordstrand.

– Det er i finanskomiteen det gjelder. I vårt budsjettforslag er også rehabilitering av Vålerenga, Skeid og Hemings kunstgressbaner med, Med dette er den prioriterte listen fra fotballkretsen komplett, sier Karlsen.

Les også:

Vålerenga gjestet Heming

Kronprins Haakon hyllet frivillige i Heminghallen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere