– Helt utrolig, jeg har ikke helt landet ennå!

Hooman Sharifi i midten, flankert av Knut Even Lindsjørn og Fabian Stang. FOTO: JULIE MESSEL

Hooman Sharifi i midten, flankert av Knut Even Lindsjørn og Fabian Stang. FOTO: JULIE MESSEL

Koreograf Hooman Sharifi fra Frogner var relativt paff over å få den høythengende kunstnerprisen, til Oslo kommune.

HOLMBOES GATE/RÅDHUSET: – Jeg er akkurat kommet med fly fra Paris der vi har hatt forestillinger. Jeg er helt overveldet over dette, sa Hooman Sharifi, koreograf for Impure company, da han møtte Lokalavisen, kort tid etter å ha fått overrakt prisen av ordfører Fabian Stang (H).

Vanessa Baird vant også pris

– En av de mest betydningsfulle dansekoreografene vi har her i landet kom til Norge alene som tenåring i 1989. I hjemlandet Iran hadde han fått smaken på dans, og han ble tidlig interessert i hip-hop og street-jazz: En unik bakgrunn, og en årsak til at prisvinneren er en unik kunstner! sa ordføreren før han overrakte prisen.

Ikke rart Sharifi var høyt oppe.

– Vi føler oss på siden, at det vi driver med er marginalt. Det er ikke rart at det kjennes overveldende å få anerkjennelse som dette, sa han.


Og ordføreren fortsatte:

– For Hooman Sharifi er det ikke noe skille mellom kunst og politikk. Dansen er til for å engasjere - han driver ikke med dans for dansens egen skyld. Derfor går han ut over den rene dansen i sine forestillinger. Særegenhet og kvalitet preger Sharifi. Gratulerer!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.