– Hensynsløst og brutalt!

I treet til høyre for det store (midt i bildet) var det et skjærereir med egg i. Beskjæringen sørget for at reiret ble meid ned. FOTO: LARS ROAR RUD

I treet til høyre for det store (midt i bildet) var det et skjærereir med egg i. Beskjæringen sørget for at reiret ble meid ned. FOTO: LARS ROAR RUD

Ragnhild Ruud på Kampen har også vært vitne til at det grønne nabolaget blir rasert fordi naboer krever «lys og luft».

KAMPEN: Ruud bor i Sameiet Hedmarksgata 8-10. For et par uker siden sørget en motorsag for å beskjære trær som var til sjenanse for naboer.

– Det hersker en stor mangel på respekt for grøntarealer og biologisk mangfold i byen, mener Ruud.

Hun jobber hjemmefra og får derfor nærkontakt med fuglelivet utenfor blokka. Å følge vekslingen av årstider, natur- og dyreliv, er en stor del av livskvaliteten til folk. Også for dem som bor i sentrum, påpeker Ruud.

– Det er som man går mann av huse for å fly i marka i helgene, mens man gir blaffen i sitt eget nærmiljø, mener hun.

Det som opprører Ruud mest, er at beskjæring av trær skjer på en hensynsløs måte. Så ille gikk det, at et skjærereir med egg ble meid ned.

– Jeg og naboene har fulgt med på det unge skjæreparet, som siden januar har jobba jevnt og trutt med reiret. Dag ut og dag inn. Nå ble det bare revet ned, sier hun.

Saken er meldt til Friluftsetaten, men utfallet er heller tvilsomt. Ruud viser til artikler som viser at trær og det biologiske mangfoldet som følger med dem, er uten rettslig vern i byggesonen.

– Vi tenker kanskje at det er så mye natur, så det spiller ingen rolle. Vi har jo marka. Men vi må også ta vare på de unnseelige trærne, ikke bare de store. Trær er viktig for menneskers trivsel, påpeker hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag