– Her er det farlig!

– Risikosport: Ivar Christiansen (Ap) møtte Katrine Bakk og barnebarnet Emilie på Grefsenplatået mandag ettermiddag. – Her bør det i hvert fall bli lysregulert. Foto: Kristin Tufte Haga

– Risikosport: Ivar Christiansen (Ap) møtte Katrine Bakk og barnebarnet Emilie på Grefsenplatået mandag ettermiddag. – Her bør det i hvert fall bli lysregulert. Foto: Kristin Tufte Haga Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

– De langt mer oversiktlige kryssene før og etter Grefsenplatået er lysregulerte. Det burde det absolutt bli her også, sier lokalpolitiker Ivar Christiansen (Ap).

GREFSEN: – Her er det stor trafikk, og det samme er ofte farten. Og særlig har krysset blitt farligere og mer uoversiktlig etter at drosjeholdeplassen flyttet ut i selve Grefsenveien. Inn- og utkjøring til 7-Eleven kan også være risikosport. I tillegg er det jo nå enda flere barn- og unge som nå bruker krysset, med tanke på at Kjelsås skole har flyttet til Engebråten, sier Christiansen.

– Grefsenplatået burde i det minste blitt lysregulert, mener Christiansen, og viser samtidig til de to mindre trafikkerte og mer oversiktlige kryssene både før og etter platået.

Platået ellers var også oppe i forrige bydelsutvalgsmøte, og blant annet skal bydelen nå søke kommunen om «torg- og møteplassmidler» i et forsøk på å få rustet opp plassen generelt Bydelsutvalget vil også purre på planene for Grefsenveien som miljøgate.

Les også debattinnlegg: May-Brith Døssland: – Venstre vil ha en tryggere og triveligere Grefsenvei!

Skremmende situasjoner

Katrine Bakk og barnebarnet Emilie (10 år) treffer Christiansen utenfor 7-Eleven. Hun har tidligere også kontaktet Christiansen om sin bekymring for krysset.

– Jeg er helt enig. Her burde det være lysregulert, i tillegg til at det også burde gjøres noe med både taxiholdeplass og parkering utenfor 7-Eleven. Jeg passerer her ofte, og ser mange skremmende trafikksituasjoner. Jeg ønsker jo at barnebarnet mitt, som også bor i Lyngåsveien, skal ha en trygg skolevei, sier Katrine.

– Og hvorfor ikke parkere langs veien også utenfor 7-Eleven, slik det gjøres utenfor frukt- og grøntfabrikken, er et forslag begge er enige i.

Tidligere var også taxiholdeplassen utenfor Narvesen, men ble flyttet.

Inn i MPS

– Hvorfor aner ikke jeg – det har heller ikke vært en sak som har blitt tatt opp i bydelsutvalget. Men nå er jeg på vei til miljø-, plan- og samferdselskomitémøte, og skal ta med meg disse innspillene dit, sier Christiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.