RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Her er det godt å være barn


Utdanningsbyråd Torger Ødegaard klippet snoren på Berg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Utdanningsbyråd Torger Ødegaard klippet snoren på Berg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Bergtunet barnehage har blitt en av byens beste, mener «barnehagebyråd» Torger Ødegaard.

BERG: Tirsdag i forrige uke markerte byråden den offisielle åpningen av barnehagen, som har vært i drift i hovedbygget på Berg gård siden august i år.

– Dette har blitt en av de fineste barnehagene vi har, med en fantastisk beliggenhet. Her er det godt å være barn, sier utdanningsbyråd Torger Ødegaard (H).

– Her tar vi vare på et historisk interessant sted, gjennom bruk, sier byråden og viser til de historiske funnene som er gjort på stedet i forbindelse med bygging av barnehagen. I sommer fant arkeologer rester etter bosettinger på Berg, muligens så langt tilbake som fra jern- eller middelalderen. De arkeologiske undersøkelsene er ikke helt avsluttet.

SE BILDER FRA BERGTUNET BARNEHAGE HER!

Flinkest i byen

De siste fem årene har Nordre Aker fått cirka 1000 nye barnehageplasser.

– Nordre Aker er en av de aller flinkeste bydelene til å bygge barnehager. Det er mange barn i bydelen, grunnen til det er jo at Nordre Aker er et godt sted å leve, sier Ødegaard, som berømmer bydelen for å tenke løsningsorientert når det gjelder barnehagebygging.

Hva vil du si til dem som synes det har vært for stort fokus på nye barnehager de siste årene?

– Oslo opplever en historisk befolkningsvekst, og vi må fortsatt bygge barnehager i årene fremover. Og det er ikke bare foreldre som er opptatt av barnehager, også mange besteforeldre synes dette er viktig sier Ødegaard.

Fornøyde foreldre

Med blandede aldersgrupper har Bergtunet barnehage kapasitet på 168 barn på det meste, dersom barna er store, ifølge styrer Trine Urholt. I dag går det 100 barn i den nye barnehagen, de fleste er små.

Interessen for barnehagen har vært stor, både fra foreldre og de som har ønsket å jobbe der. Urholt har fått fylt alle førskolelærerstillingene i barnehagen, noe som ikke er en selvfølge i Oslo i dag.

Det er Åse Helene Mørk med sønnen Mats (2 ½) og Laila Ulstein med datteren Laura (2) fornøyde med.

– Det er veldig imponerende. I tillegg er det fint at de har så mange fine fellesarealer, sier Mørk.

Barnehagen har fått dramarom, gymrom, kunstverksted, et språk og matterom og et sanserom der barna kan utfolde seg kreativt.

SE BILDER FRA BERGTUNET BARNEHAGE HER!

De to mødrene savner likevel mer lekeapparater ute.

– Det er en ulempe. Men det kommer vel til våren. Når de får orden på det blir det nok helt perfekt, sier de to.

Rekordtid

At uteområdet vil ble mer bearbeidet etter hvert, bekrefter Gry Dalberg fra Lerche Arkitekter AS. Uteplassen vil ikke bli en tradisjonell lekeplass, men anlagt som en historisk hage, med blant annet «labyrintbusker».

Barnehagen sto ferdig på rekordtid. Bare tre måneder tok det å få bygningen innflytningsklar.

– Det har vært en intens periode, men med godt samarbeid mellom bruker og entreprenør. Vi har sett på hva vi har kunnet gjøre uten for store inngrep, og hva vi har kunnet bruke av det som allerede har vært her, sier Dalberg.

Barnehagen er etablert i lokalene der blant annet Cerebral parese-foreningen og helsestasjonen tidligere holdt til. Barnehagen har fått et røft, men lyst preg innvendig, mener Dalberg.

Hun understreker at barnehagen bare har driftstillatelse midlertidig i tre år, men at håpet er at den skal bli permanent. Viser driften seg tilfredsstillende vil den dessuten kunne utvides med 90 nye plasser.

Ifølge Omsorgsbygg tar Bergtunet barnehage opp cirka 5000 kvadratmeter av i alt om lag 8000 kvadratmeter av det tidligere omtalte «hovedbølet» på Berg gård.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere