RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Her kommer gang- og sykkelveien


Eivind Heløe er glad for at det kommer gang -og sykkelvei fra Holmendammen til Gressbanen.
Eivind Heløe er glad for at det kommer gang -og sykkelvei fra Holmendammen til Gressbanen.
Eivind Heløe (H) i samferdsels -og miljøkomiteen jubler over at det blir sykkelvei fra Holmendammen og Gressbanen. Og det skulle det vært for lenge siden.

GRESSBANEN: Sikrere forhold for trafikantene langs Holmenkollveien har vært en av hjertesakene i Evind Heløe (H). Som ivrig syklist har han flere ganger tråkket på strekningen med hjertet i halsen. Men da Oslo-budsjettet ble vedtatt kunne han juble. Et verbalvedtak fra Høyre, Frp, Venstre og Krf instruerer byrådet til å at det skal settes i gang forberedelser til byggingen av gang -og sykkelveien. Pengene dirigeres fra et liknende prosjekt fra Røa-krysset til Griniveien.

I påvente av hva som skjer med Røakrysset, er det foreløpig satt 27 millioner kroner til en savnet gang- og sykkelvei mellom Holmendammen og Gressbanen.

– Dette er veldig gledelig! Det er viktig for våre minste trafikanter. Veien er skolevei for mange, men også en hovedfartsåre i Bydel Vestre Aker. Den er hovedatkomsten til Holmenkollen. Særlig nå som det er anleggsperiode i Holmenkollen, sier Heløe.

Eid av kommunen

På grunn av Kollen-utbyggingen, kommer ikke gang- og sykkelveien for i 2011. Men arealet står klart. Oslo kommune eksproprierte nemlig grunn fra eiendommer så langt tilbake som på 80-tallet. Men veibyggingen lot vente på seg.

– Det eksproprierte arealet har bare stått brakk. Eierne som avsto eiendom har naturlig nok ikke gjort noe med grunnen. Og det er ser ikke pent ut. Etter hvert får vi en gang- og sykkelvei som også vil gjøre strekningen penere, sier Heløe.

– Husk at mange turister kommer denne veien når de skal til Holmenkollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere