*Nettavisen* Nyheter.

– Her må E18 bli lokalvei!

VISJONER: Steinar Wulfsberg-Gamre, leder av Nordstrand Høyre, står på gangbroen ved Herregårdsveien en tidlig januarmorgen og ser for seg Mosseveien som et svar på Strandveien i København. Foto: Foto: Aina Moberg

Mosseveitunnelen og derved også planene om å gjøre E18 til lokalvei mellom Fiskevollen og Bjørvika er foreløpig lagt på is. Nordstrand Høyre har et alternativt forslag.

NORDSTRAND: Lokalpolitikerne ønsker å stenge Mosseveien for gjennomgangstrafikk ved Herregårdskrysset for slik å bygge ned Mosseveien til lokalvei.


– Vi har prøvd å tenke nytt for å få dette prosjektet mer aktuelt, sier Steinar Wulfsberg-Gamre, leder av Nordstrand Høyre.

Les Nordstrand Blads leder om E18: Vinn-vinn-forslag

Raskere løsning

– Vi lanserer derfor ideen om å legge E6 og E18 sammen fra Vinterbro til Ryen i én transportkorridor med seks kjørefelt, pluss kollektivfelt på deler av strekningen. I tillegg må Ljabrudiagonalen ferdigstilles fra Hauketo til Skullerud, og egen trasé for E6 fra Ryen til Alnabru utredes som planlagt i Oslopakke 3, forklarer han.

Han mener en slik samlokalisering av E18 og E6 vil være både raskere ferdig og rimeligere enn en tunnel.

Visjoner

– Trafikken sydfra vil samles i én korridor med få eller ingen naboer. Praktisk sett vil bare kollektivtrafikk komme gjennom Herregårdskrysset mot sentrum. Det vil løse dagens miljøutfordringer langs den tett befolkede Mosseveien, sier Wulfsberg-Gamre.

39-åringen håper fremtiden for E18 nederst i Nordstrandskråningen ser slik ut:

– Jeg har en visjon om at Mosseveien en gang skal få den samme standarden som Strandveien i København. Med lite trafikk, men med sykkelveier, friområder, kafeer, små butikker og gallerier. Bort med støy og støv som plager beboerne, sier han.

Lang vei frem

Nordstrand Høyre er kun en av mange aktører som i en årrekke har kjempet for nedgradering av Mosseveien fra europavei til lokalvei. Omtalte idé er nettopp unnfanget, og har en lang vei frem til eventuelt realisering.

– Dette er en resolusjon vi akkurat har vedtatt. Den skal fremmes for Oslo Høyres resolusjonskomité på årsmøtet 27. - 28. januar, sier Wulfsberg- Gamre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.