RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Her skal det være stasjon, ikke kiosk!


Den gamle kiosken i Hegdehaugsveien 32 blir ny. FOTO: ANNE MARIE HUCK QUAYE
Den gamle kiosken i Hegdehaugsveien 32 blir ny. FOTO: ANNE MARIE HUCK QUAYE
De som håper på ny t-banestasjon i Homansbyen må være tålmodige. Nå bygges ny kiosk i Hegdehaugsveien 32b, der mange håpet på t-banestasjon.

HEGDEHAUGSVEIEN: Plan- og bygningsetaten har 14.01.2010 gitt rammetillatelse til riving av eksisterende kiosk og oppføring av en take-awaykiosk med utvidet areal og kjeller i Hegdehaugsveien 32b.

Det får leder i Majorstuen Vel, Svein Danielsen, til å rope varsko

– Dette er et vedtak som kan påføre Oslo kommune betydelig kostnader i forbindelse med fremtidig erverv av tomt for oppgang fra Homansbyen stasjon på t-banen, sier Danielsen.

Han minner om at Bystyret i Oslo har vedtatt at bygging av Homansbyen stasjon inngår som del av Oslopakke 3.

– De politiske partiene i Oslo har senere i programmer og vedtak bekreftet dette, nå sist på Oslo Høyres årsmøte den 23.01.2010, hvor Høyre forsterket ønske om å åpne Homansbyen t-banestasjon, presiserer Danielsen.

En sannsynlige plassering av T-banestasjon i Homansbyen vil,i følge vedtak i Bydelsutvalg på Frogner, være under krysset av Hegdehaugsveien og Oscars gate/Josefines gate, sier han og understreker følgenden:

– Uansett stasjonens fremtidige plassering vil det være naturlig å legge oppganger fra stasjonen i området rundt krysset Hegdehaugsveien / Oscars gate, for eksempel der kiosken står i dag.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere