RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ISBADERE: Berit Nordli, Inger Husby, Kari Beisland, Pauline Dalskog Beisland, Ellen Wekre, Turid Degenæs og Anne Oppsahl.
ISBADERE: Berit Nordli, Inger Husby, Kari Beisland, Pauline Dalskog Beisland, Ellen Wekre, Turid Degenæs og Anne Oppsahl. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN OG ANDERS AUBERG

– Herlig, jeg synes ikke det var noe kaldt, jeg

Kalenderen viser 21. desember. Gradestokken i vannet var -1 og i luften -7. Likevel tok sju ivrige Nordstrands-damer julevasken på Nordstrand Bad.

NORDSTRAND BAD: – Det var så bra, friskt og fint, sier damene når de stiger uanfektet opp fra den iskalde Oslofjorden.To dager i uken i sju år har damene badet.

– Vi bader mandag og torsdag hele året. På sommeren er det jo ikke så morsomt, for da gjør alle andre det, men jeg er glad vi slipper isen, den har så skarpe kanter at vi skjærer oss, sier friskusene.

SE FLERE BILDER AV DE FRISKE DAMENE HER

Mens de fleste av oss er ikledd ullundertøy, lue og votter i vinterkulda drar damene av seg vinterklærne til badedrakten. Rutinert legger de utover underlagt til å stå på, varme klær og håndklær til etterpå legges klar før de poserer for fotografen og hopper i havet.

– Herlig, jeg synes ikke det var noe kaldt jeg, sier Kari Beisland.

FORNØYD: Inger Husby mente det var friskt og fint.

RUTINERT: Damene har ordnet seg med stoler og underlag når de skal bade i vinterkulda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere