RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Heroin er problemet, ikke lønsingen


Leder av helsekomiteen, Bent Høie (H) er svært kritisk til Stoltenbergutvalgets anbefaling av heroinutdeling. FOTO: STORTINGET
Leder av helsekomiteen, Bent Høie (H) er svært kritisk til Stoltenbergutvalgets anbefaling av heroinutdeling. FOTO: STORTINGET
Høyre er skuffet over Stoltenberg-utvalgets rapport som ble lagt frem onsdag.

OSLO: – Jeg er både overrasket og skuffet over at et flertall i utvalget foreslår å gi rusavhengige heroin. Det de trenger, er behandling og et rehabiliteringstilbud som henger sammen, sier leder av helsekomiteen på Stortinget, Bent Høie (H).

Han mener – i motsetning til utvalget – at heroinutdeling vil skap problemer, fremfor løsninger.

– Erfaringen fra de landene som har prøvd heroinutdeling, tilsier at dette ikke vil være et tilbud til de mest slitne og ressursvake, slik utvalget hevder i sin rapport. Behovet for hyppig utdeling av heroin gjør det nemlig krevende for mange tungt belastede rusavhengige å følge opp, sier Høie, som imidlertid roser utvalget for å gi rusavhengige et samfunnsløft.

– Under Stoltenberg-regjeringen har køen av rusavhengige som venter på hjelp, økt til 4300 mennesker, og ventetiden for rusbehandling har økt betydelig. Det er svikt i alle ledd. Derfor må tilbudet styrkes betydelig, slik at denne gruppen får bedre hjelp, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere