*Nettavisen* Nyheter.

– Hjelper meg å se mulighetene

Jeanett Svardal mener Fossheim verksteder hjelper henne å komme videre. Foto: Trine Dahl-Johansen

Jeanett Svardal har bare positive ting å si om å være bruker ved Fossheim verksteder.

HASLE: Jeg har slitt med depresjon og angst siden 8. klasse. I tillegg fikk jeg diagnosen ADD da jeg var 20 år. Jeg har prøvd forskjellige ting, men det er vanskelig å konsentrere seg. Det er også vanskelig å være syk når man skal holde på en jobb, sier hun åpenhjertig.

Hun har deltatt i tiltaksprogrammet i to måneder nå.

– Jeg har egentlig ikke visst helt hva jeg kunne tenke meg å jobbe med, men her får jeg muligheten til å prøve ut ting i praksis. Jeg er odelsjente fra Vestlandet og det er barn og dyr jeg brenner for. Tanken er at jeg skal prøve meg i en dyreklinikk eller på en besøksgård så fort ferien er over.

Kreativt hjørne

Hun har de første ukene hatt intern arbeidspraksis i kantina, men i februar fikk hun et tilbakefall og ble innlagt, men hun er nå på bedringens vei.

– Det som er så flott her er at de lar meg komme, selv om jeg ikke jobber. Den siste tiden har jeg nå bare brukt det kreative hjørnet, men det er viktig for meg å komme meg ut og gjøre noe. Det er så deilig å være her, for her får man god tid. De hjelper meg å se mulighetene, selv om jeg er syk. Jeg tror det er en god måte å takle ting på, sånn at man kommer seg videre.

LES OGSÅ: NAVSUKSESS DROPPES

Klart mål

Nå er hun på Fossheim verksteder mandag til torsdag fra kl. 10-14. – Jeg tenkte i begynnelsen at jeg ville jobbe mer, men ble rådet til å begynne med dette og heller øke senere. Det er ikke lurt å begynne for hardt. Jeg har nemlig tendensen til å dra strikken litt for langt.

Kurs og annen kartlegging har ikke Jeanett vært gjennom.

– De så med en gang at jeg hadde et klart bilde av hva jeg ville bruke tiden min på. Jeg har så lyst til å ha den økonomiske tryggheten det er å ha en jobb og ønsker meg en utdannelse. Nå skal jeg få testet om det er veterinæryrket som er noe for meg.

LES OGSÅ: VELGER DET SOM BEST DEKKER BEHOVET

Kommer seg videre

– Opplegget her er veldig individuelt tilpasset. Det er også et kjempehyggelig arbeidsmiljø her. Allerede første dagen fikk jeg fem klemmer, selv om de ikke kjente meg. Dette er flotte folk og jeg sitter igjen med et veldig godt inntrykk etter denne korte tiden. Jeg er ikke flau over å si at jeg jobber på Fossheim verksteder. Dette er ikke den vernede bedriften folk tror. Her kan jeg finne ut hva som er mine ressurser, jeg står ikke alene og jeg kommer meg videre.

LES OGSÅ: - FLYTTING ØDELEGGER SELVTILLITEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.