– Høgmo har ikke overbevist oss

Per-Mathias Hømo har hatt en lunken start som landslagstrener, etter de to første kampene, og har ikke klart å overbevise folket. Men med resultater vil også entusiasmen komme, tror de vi har snakket med.

Per-Mathias Hømo har hatt en lunken start som landslagstrener, etter de to første kampene, og har ikke klart å overbevise folket. Men med resultater vil også entusiasmen komme, tror de vi har snakket med. Foto: Arkivfoto: Anders Hoven , Digitalsport

Per-Mathias Høgmo har ikke fått den beste starten i sin post som landslagssjef. Etter et 0-3 tap og 1-1 har folket i Oslos gater delte meninger om ansettelsen.

OSLO SENTRUM: Alle DittOslo intervjuet dagen etter uavgjort-kampen mot Island var imidlertid helt enige om at sparkingen av Egil «Drillo» Olsen var uetisk og urettferdig. Etter så lang tid i NFF fortjente han en verdig avslutning på landslagskarrieren.

Egil Bjørsvik, 34 år

Egil Bjørsvik

Egil Bjørsvik, 34 år gammel butikkmedarbeider på G-Sport, har en klar mening om ansettelsen av Per-Mathias Høgmo.

– Etter å ha fulgt med på de to første kampene har jeg ikke sett så mye forandring. Men jeg har trua på ham, og som andre landslagstrenere må han få tiden til hjelp. Det kommer også an på spillermateriale og det han har å velge mellom.

– Vi ser at U-21 gutta gjør det bra, så vi har mange gode talenter. Han har ikke fått den beste starten, men det er ikke gitt at man treffer på første forsøk.

– Hvilke andre trenere kunne vært gode kandidater?

– Vi kunne begynt å se etter utenlandske trenere. Man ser ofte at lag som sliter henter inn utenlandske trenere i håp om å få noe nytt.

– Kan Høgmo oppnå den samme statusen som Drillo hadde?

– Det skal veldig mye til. Drillo hadde utrolig flinke spillere å jobbe med på 90-tallet. Vi får se om U-21-gutta kan prestere på samme nivå.

Anish Raja, 29 år

Anish Raja

Anish Raja(29) fra Grünerløkka er tilhenger av Drillo-filosofien, og hadde helt andre meninger.

– Er Høgmo den rette mannen for landslagstrener-jobben?

– I utgangspunktet ikke. Jeg er tilhenger av Drillo-filosofien. Den mer direkte fotballen har vist seg å vært bra, og jeg syntes Drillo burde gått tilbake til den enda mer ekstreme stilen som landslaget hadde på 90-tallet. Høgmo vil gjøre ting på kryss og tvers, det kan føre til at vi mister ballen oftere.

– Hvilke andre trenere kunne vært gode kandidater?

– Kanskje Solbakken? Han sto for mye av det samme som Drillo, og vi ser at han har gjort det bra i København.

– Kan Høgmo oppnå den samme statusen som Drillo hadde?

– Hvis han klarer å ta Norge til to mesterskap, sånn som Drillo gjorde, kan han gjøre det. Det vil være vanskelig, og jeg tror den neste generasjonen har mye å si.

Wemunn Aabø, 44 år

Vemund Aabø

44 år gamle Wemunn Aabø fra Sørum mener at Høgmo absolutt kan få det til.

– Er Høgmo den rette mannen for langslagstrener-jobben?

– Jeg har god tro på Høgmo, han har hatt gode resultater med andre lag, for eksempel kvinnelandslaget. Han kan gjøre det samme med mennene. Han har mange gode resultater med klubblagene han har vært trener for også.

– Hvilke andre trenere kunne vært gode kandidater?

– Det finnes mange gode trenere, men jeg vil si Solskjær. Han har kommet langt med Molde, så jeg ville hatt stor tro på han

– Kan Høgmo oppnå samme status som Drillo?

– Det er vanskelig å si. Jeg tror det kommer an på resultatene og om han klarer å ta landslaget til et mesterskap.

Trond Bråten, 37 år

Trond Bråten

Trond Bråten fra Lunner på 37 år tror Høgmo må få tid, på tross av en dårlig start.

– Er Høgmo den rette mannen for landslagstrener-jobben?

– Per hittil, nei, men han må få tid til å få til ting. Han er av de bedre alternativene, og jeg tror at han kan bli den riktige mannen. Han har et litt nyere syn på fotballen enn Drillo, og det kan være sunt.

– Hvilke andre trenere kunne vært gode kandidater?

– Hvis jeg skulle valgt noen andre, så kunne de kanskje tatt han Solbakken?

– Kan han oppnå samme status som Drillo hadde?

– Det er helt avhengig av resultatene. Det vil bli vanskelig å kopiere det Drillo gjorde, men det er mulig.

Oliver Ziller, 42 år

Oliver Ziller

Den fotballinteresserte Oliver Ziller fra Majorstua har sterke meninger om NFFs styremåte.

– Vi trenger en utenlandsk trener med en helt annen og klar fotballfilosofi. Vi trenger noen unge trenere slik at vi kan modernisere fotballen. Drillos filosofi er utdatert. Hvis vi for eksempel ser på tyskerne, så hadde de også den samme taktikken som Drillo hadde på 90-tallet, men de har utviklet seg. Det har skapt resultater. Drillo sier at han vil spille som Dortmund, men han mener at spillerne ikke er gode nok. Det er feil, det er fundamentet det er noe gærent med.

– Hvilke andre trenere kunne vært gode kandidater?

– Vi ser at Strømsgodset tørr å spille ballen ut av situasjoner i stedet å sparke den vekk så fort som mulig, så jeg vil si Ronny Deila. Hvis det var mulig så kanskje Sven-Göran Eriksson? Disse vil gjøre det mulige å tørre å spille under press.

– Kan Høgmo oppnå samme status som Drillo hadde?

– Det kommer an på om landslagsspillerne har respekt for han. Av de to kampene jeg har sett er jeg litt skuffa over innsatsen til spillerne. Han må bli mer autoritær og få spillerne til å gi like mye innsats hos landslaget som på klubblagene deres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.