– Holder Skeid fotball for narr

Hans Otto Watne fra Fremskrittspartiet synes Ap har opptrådt uredelig overfor Skeid. – De trakk Skeid inn i åpen halvtime. Vi hadde ingenting å gi dem. Slikt hører ikke hjemme noe sted, sier han. Sagene Ap synes Watne farer med løgn og tullball.

Hans Otto Watne fra Fremskrittspartiet synes Ap har opptrådt uredelig overfor Skeid. – De trakk Skeid inn i åpen halvtime. Vi hadde ingenting å gi dem. Slikt hører ikke hjemme noe sted, sier han. Sagene Ap synes Watne farer med løgn og tullball.

Skeid fotballs økonomiske uføre får nå en politisk dimensjon. Frp angreper Arbeiderpartiet for deres engasjement i Skeid-saken.

VOLDSLØKKA: Skeid Fotball har som kjent vært i alvorlig økonomisk uføre. I april troppet fansen opp, etter invitasjon fra Sagene Ap. Bydelen skulle vurdere hva man kunne gjøre for å hjelpe fotballklubben.

LES OGSÅ: Fotball + politikk = sant

LES OGSÅ: Skeid-fansen "kuppet" BU-møte

Kausjonist

Østkantavisa har fått bekreftet at fotballklubben rettet en forespørsel til bydelen om å stå som kausjonist for et lån. Dette ble drøftet på et møte, men avvist av bydelsdirektøren. Forespørselen bekrefter Hans Otto Watnes (Frp) mistanke i lengre tid: Ap har ført Skeid bak lyset ved feilaktig å skape et inntrykk av at bydelen kunne trå til økonomisk.

– Ellers hadde ikke Skeid spurt. Det er ikke bydelens oppgave å støtte kommersielle foretak. De har opptrådt uredelig mot Skeid og holder fansen deres for narr. De får dem til å stille mannsterke på møtet, for dernest å fortelle dem at de ikke har noen penger å gi, sier Watne og fortsetter:

– Dette er å bringe politikken i vanry og inn i svindelens verden. Det er ikke politikernes oppgave å gi folk en god følelse. Da bør man heller gå på teater eller kabaret, sier Watne.


Men er det galt av politikere å ville hjelpe?

– Å steke vafler er helt greit. Men bydelen har alt støttet barne- og ungdomsdelen av Skeid med 200.000. Det er ikke en bydels oppgave å støtte et kommersielt foretak. Vi må skille snørr og barter her, sier Watne.

LES OGSÅ: Jonas Gahr Støre: – En glede å bidra

Helge Stoltenberg i Sagene Ap reagerer nokså sterkt på utspillet fra Watne. Han avviser at Ap har ført Skeid bak lyset.

– Det er veldig trist at Frp sover i timen og ikke klarer å følge med. Vi har aldri sagt at vi skal gi Skeid penger. Det vi har gjort er å sette søkelyset på en veldig vanskelig situasjon. Vi fikk utenriksministeren til å selge lodd til inntekt for Skeid, og takket være Ap fikk hele landet vite om det. Jeg er stolt av det vi bidro med. Og vår BU-leder har bidratt veldig mye. Så det han sier er tull og tøys, sier Stoltenberg.

Feil fokus

Han synes det er underlig at Watne velger å bruke krefter på den typen utspill.

– Frp burde heller engasjert seg for Skeid isteden. Jeg er glad for at vi engasjerte oss så sterkt. Det er dumt og trist at ikke Frp gjorde det samme, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag