RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Holmenkollbakken godt tilpasset omgivelsene


SATT PRIS PÅ: Holmenkollbakken håver inn priser for sin arkitektur.
SATT PRIS PÅ: Holmenkollbakken håver inn priser for sin arkitektur. Foto: ARKIVFOTO
Oslo kommune mottok onsdag kveld førstepremie i en internasjonal arkitektkonkurranse arrangert av IOC og IAKS for eksemplarisk design og funksjon av Holmenkollbakken.

HOLMENKOLLEN: IOC og IAKS (International Association for Sports and Leisure Facilities) har siden 1987 arrangert arkitektkonkurransen der de beste idretts- og fritidsarenaene premieres. I årets konkurranse var det påmeldt 133 bidrag fra 36 land.

Kvalitet og tilpasning

Holmenkollbakken vant gull i klassen idrettsanlegg for spesialgrener. Juryen sier i sin begrunnelse at Holmenkollbakken har en design og et utrykk av høy kvalitet som er godt tilpasset omgivelsene. Byggverkets utforming ivaretar behovene til sportsutøvere og støttepersonell på en fin måte.

– Fortjent hønnør

– Holmenkollbakken er et signalbygg for Oslo og et trekkplaster for idrettsutøvere, turister og byens befolkning. Jeg er stolt og glad for at det internasjonale idrettsmiljøet anerkjenner hoppbakken ved å tildele oss gullmedalje, sier finansbyråd Kristin Vinje.

– Dette er også en fortjent honnør til alle som har jobbet med prosjektet, sier Vinje.

Bidragene i arkitektkonkurransen er vurdert av en jury sammensatt av representanter fra the International Olympic Committee (IOC), the International Paralympic Committee (IPC) og IAKS.

I september fikk Oslo kommune den europeiske prisen «ECCS European Steel Design Awards 2011» for Holmenkollen – ny storbakke K120.Fortjener Holmenkollen priser for sin arkitektur?

Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere