*Nettavisen* Nyheter.

– Holmenkollbakken godt tilpasset omgivelsene

SATT PRIS PÅ: Holmenkollbakken håver inn priser for sin arkitektur. Foto: ARKIVFOTO

Oslo kommune mottok onsdag kveld førstepremie i en internasjonal arkitektkonkurranse arrangert av IOC og IAKS for eksemplarisk design og funksjon av Holmenkollbakken.

HOLMENKOLLEN: IOC og IAKS (International Association for Sports and Leisure Facilities) har siden 1987 arrangert arkitektkonkurransen der de beste idretts- og fritidsarenaene premieres. I årets konkurranse var det påmeldt 133 bidrag fra 36 land.

Kvalitet og tilpasning

Holmenkollbakken vant gull i klassen idrettsanlegg for spesialgrener. Juryen sier i sin begrunnelse at Holmenkollbakken har en design og et utrykk av høy kvalitet som er godt tilpasset omgivelsene. Byggverkets utforming ivaretar behovene til sportsutøvere og støttepersonell på en fin måte.

– Fortjent hønnør

– Holmenkollbakken er et signalbygg for Oslo og et trekkplaster for idrettsutøvere, turister og byens befolkning. Jeg er stolt og glad for at det internasjonale idrettsmiljøet anerkjenner hoppbakken ved å tildele oss gullmedalje, sier finansbyråd Kristin Vinje.

– Dette er også en fortjent honnør til alle som har jobbet med prosjektet, sier Vinje.

Bidragene i arkitektkonkurransen er vurdert av en jury sammensatt av representanter fra the International Olympic Committee (IOC), the International Paralympic Committee (IPC) og IAKS.

I september fikk Oslo kommune den europeiske prisen «ECCS European Steel Design Awards 2011» for Holmenkollen – ny storbakke K120.Fortjener Holmenkollen priser for sin arkitektur?

Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.