*Nettavisen* Nyheter.

– Holmlia er en foregangsklubb

Gutta på fotballpartiet fikk besøk av selveste fotballpresident Yngve Hallén. Bak fra venstre: Raymond, Yngve Hallén, Mathias, Phu. Midten fra venstre: Nicholas, Saman, Birhad, Reda, Oussama. Foran fra venstre: Ahmed, Jetmir, Adem, Mohammed, Navas, Roble. Foto: Alle foto: Thomas Granerød

NFF-president Yngve Hallén var en av flere prominente gjester som besøkte Holmlia SK nylig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Både ledere og instruktører stilte seg som hør og bør opp på et lagbilde i forbindelse med besøket på Holmlia sist onsdag. Bak fra venstre: Kathe Langvik, Synnøve Brekke, Marianne S. Holt, Godwin Nwankwo, Norvald Mo. Foran fra venstre: Yngve Hallén og Børre Rognlien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Godwin Nwankwo har vært med siden starten i 1993 - og forklarte de besøkende alt som er verdt å vite under omvisningen sist onsdag.

Holmlia: Tilbake i 1993 så startet Holmlia SK i samarbeid med Oslo kommune opp prosjektet «Storbygruppa - Åpen Hall», med det målet for øyet å inkludere og integrere barn og ungdom til idretten.

I denne klassen er Holmlia Sportsklubb å regne som norsk mester og en foregangsklubb.

Tall fra 2010 viser at hele 9000 barn og ungdom benyttet seg av tilbudet ifjor - likt fordelt mellom gutter og jenter. Av disse deltakerne deltar omtrent 60 prosent innvandrere.

I denne sammenhengen får Holmlia SK skryt fra alle hold for sitt arbeide - og sist onsdag gjestet Yngve Hallén (president NFF), Børre Rognlien (2. visepresident NIF), Kathe Langvik (Oslo Idretsskrets) og Norvald Mo (leder Oslo Idrettskrets) anlegget til Holmlia SK.

Knekt koden

– Jeg er meget imponert over måten Holmlia løser enkelte problemstillinger, problemer de må løse i samspill med de som er i aktivitet. Holmlia har knekt koden med å få med alle grupperinger - og akkurat det er noe som imponerer meg kanskje aller mest, sier fotballpresident Hallén til Nordstrands Blad.

Fotballpresidenten var videre opptatt av å bruke Holmlia som modell for andre grupper i det øvrige Norge;

– Vi ønsker at idretten skal være åpen for alle og vi ønsker at alle skal ta del i idretten. Vi vet at vi ikke når ut til alle grupper fordi noen føler seg ekskludert, selv om de ikke er det. Derfor må vi se på klubber som Holmlia for å lære hva dem har gjort for å knytte til seg barn og ungdom, forklarer en engasjert fotballpresident.

Nært forhold til Holmlia SK

Børre Rognlien er i dag 2. visepresident i Norges idrettsforbund - og en het kandidat til å ta over etter Tove Paule som landets neste idrettspresident.

Rognlien var selv med på å starte opp «Storby-prosjektet» og han innrømmet gladelig sitt nære forhold til Holmlia SK;

– Jeg har jobbet med dette integreringsprosjektet i over 15 år og vært mange ganger her på Holmlia for å ta del i arbeidet - og også bare kost meg med alle de fantastiske bidragsyterne i klubben.

– Det å se hva klubben har fått til varmer virkelig mitt hjerte. Holmlia SK var jo en av pionerklubbene og den første som vi satset på for å teste ut prosjektet. Da er det ekstra hyggelig å se at klubben har fulgt opp gjennom alle disse årene og ikke minst det formidable arbeidet som er lagt ned. Jeg legger overhodet ikke skjul på at Holmlia har en helt spesiell plass i mitt hjerte, avslutter Rognlien med et stort smil.

– Hyggelig å bli verdsatt

Leder av Holmlia SK, Synnøve Brekke, hadde all grunn til å smile etter et særdeles hyggelig besøk og hun hadde følgende kommentar til Nordstrands Blad;

– Det er hyggelig at våre gjester valgte å komme hit til Holmlia Sportsklubb for å se hva vi har fått til. Det igjen betyr at de verdsetter den jobben vi gjør. Videre så synes jeg det er flott dersom vi som klubb kan gi inspirasjon og ideer som Oslo idrettskrets tar med seg videre i sitt arbeide, sier Brekke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag