RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hos oss har vi ikke organiserte gjenger!


Stasjonssjef Gro Smedsrud avviser at det er organiserte gjenger i Manglerud politidistrikt.
Stasjonssjef Gro Smedsrud avviser at det er organiserte gjenger i Manglerud politidistrikt. Foto: Arkivfoto
I midten av denne uken gikk VG og Østlandssendingen ut med at politiet jobber mot organiserte ungdomsgjenger. Det bildet kjenner ikke Manglerud-politiet seg igjen i.

MANGLERUD/HOLMLIA: – Etter oppslag i media onsdag om at vi har etablerte, navngitte gjenger på Holmlia, har vi fått veldig mange reaksjoner, sier stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud.

Reaksjoner

– På Holmlia-posten har våre folk hatt kontakt med mange ungdommer som vil ha seg frabedt å bli betegnet som en organisert gjeng. Det er jo ikke forbudt å være sammen, men når dette blir ensbetydende med å være knyttet sammen i en organisert gjeng, synes de unge det er negativt.

Stasjonssjefen kan også fortelle at de har fått reaksjoner fra voksne i alle aldre som er redde etter at de har hørt om gjenger i deres nærmiljø.

Henger sammen

– Vi på Manglerud politistasjon har ikke grunnlag for å si at vi har etablerte gjenger hos oss, sier stasjonssjef en.

– Det vi vet er at vi har ungdom som henger sammen og kan oppfattes som en gjeng, men det betyr nødvendigvis ikke at de er organisert som en gjeng. Vi har en god oversikt over ungdomsmiljøene i alle bydelen våre, og det er der vi primært skal ha vårt fokus.

God oversikt

– Vi følger spesielt godt med dersom det utvikler seg til konflikter, og da setter vi inn tiltak med en gang. Tidvis er det noe uro i ungdomsmiljøene, og slike konflikter går i bølger, sier Smedsrud.

Denne våren har det vært en del konflikter mellom ungdom fra forskjellige deler av byen, så politiet både på Grønland, Stovner og Manglerud har et godt samarbeid og en felles strategi på å forhindre en negativ utvikling.

– Noen ungdommer er mer krevende enn andre, og det bør heller ikke være noen hemmelighet at vi har noen slike ungdommer som skaper utrygghet rundt seg med sin oppførsel. Men vi har tett oppfølging av disse enkeltungdommene sammen med gode samarbeidspartnere for å få til varige endringer hos disse, sier Gro Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere