– Hundeeiere må ta ansvar

Rådyr og annet dyreliv er sårbart i Husebyskogen, ikke minst mot løshunder.

Rådyr og annet dyreliv er sårbart i Husebyskogen, ikke minst mot løshunder. Foto: FOTO: CHRISTIAN N.B. CHRISTENSEN

Rådyr blir jaget gjennom Husebyskogen. Ubetenksomme hundeeiere har skylden.

RIKT DYRELIV: Christian N.B. Christensen viser til at det et rikt dyreliv i på jordene og i skogen på Huseby. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

ALLTID I BÅND: Carl Jørgen Salicat forsikrer om at rådyrene er trygge for Wilma, som alltid er i bånd. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

GIR BLAFFEN: Mange respekterer ikke dette skiltet.

HUSEBYSKOGEN: – Jeg har flere ganger sett løse hunder jage rådyr i og rundt Husebyskogen. Andre har observert det samme. Det er trist at mange går med hundene løse, selv om eierne er klar over at det er båndtvang, sier Christian N.B. Christensen, som har vokst opp rett ved Husebyskogen.

Et rikt dyreliv

Han har i mange år sett at respekten for båndtvang er liten hos mange hundeeiere. Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker har tatt opp saken og bydelsdirektøren vil henvende seg til rette myndigheter for å satt stopper for løshundene.

– Jeg håper at noen vil foreta seg noe. Mange tenker ikke over at det et rikt dyreliv i Husebyskogen. I vinter var det elg her og nylig ble det sett en flokk med rådyr i skogen på fem til seks dyr. Det er også trist når voksne fugler eller fugleunger blir tatt midt i hekkesesongen. Jeg har sett meg lei på dette. Nå må hundeeierne ta ansvar, sier Christensen.

Arrogant

Mens vi går gjennom skogen møter vi en jogger med hunden løs.

– Det er et vanlig syn. Jeg har flere ganger henvendt med til hundeeiere med løshunder, men får lite gehør. Mange blåser av det og oppfører seg arrogant. Det er tydelig vanskelig å forstå at båndtvangen er et viktig middel for å beskytte dyrebestanden i området, sier Christensen.

Alltid i bånd

Mot oss kommer Carl Jørgen Salicath med sin golden retriever, Wilma.

– Jeg har alltid hunden i bånd. Jeg ser mange som ikke er flinke til det. Båndtvang er en viktig regel. Mange unnskylder seg med at det er bra for hunden å løpe fritt, men det er ingen unnskyldning når det først er båndtvang, sier Salicath.

– Jeg håper det vil hjelpe at det blir satt lys på saken og at flere hundeeiere vil tenke seg om, sier Christensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag