RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hundre ubesvarte anrop til Bjørn Kjos

Hva gjør du når Jonas Gahr Støre og Jan Fredrik Karlsen melder avbud, og 650 BI-studenter sitter i salen for å høre på dem?

NYDALEN: Næringslivsdagene (NLD) arrangeres av og for studentene på Handelshøyskolen BI i Nydalen, og er skolens største studentarrangement.

"En suksess som overgikk all forventning." Slik oppsummerer NLD-leder Hanne Lund-Isaksen (22) onsdag og torsdag i forrige uke, når hun har fått de to dagene litt på avstand. Men for en uke siden var hun og resten av NLD-styret alt annet enn avslappet.

JFK i Marokko

– Jan Fredrik Karlsen skulle åpne med motivasjonsforedrag, men kvelden før ringte han og så at han satt fast på en flyplass i Marrakech, sier Lund-Isaksen.

De 650 studentene i salen som ventet på den profilerte manageren, programlederen og Idol-dommeren, ble likevel ikke skuffet over det noe mindre kjente navnet til coach og motivator Stig Hjerkinn Haug.

– Han tok salen med storm, forteller NLD-nestleder Simon Riise (22) fornøyd.

Stressnivået ble ikke lavere av at utenriksminister Jonas Gahr Støre meldte avbud på grunn av sykdom tre timer før han skulle på podiet på onsdag.

– Vi ringte alle statsrådene, uten hell. Mens vi ventet på tilbakemelding fra ledelsen i Høyre takket heldigvis Siv Jensen ja til å stille, sier Lund-Isaksen.

Målsetting om å lykkes

En viktig avgjørelse NLD-ledelsen tok allerede tidlig i fjor høst, var at årets Næringslivsdager skulle satse på store navn.

– I fjor var oppmøtet heller glissent. Da ble det satset på proffe foredragsholdere, fremfor kjente navn. Vi ser at BI-studentene lar seg friste av kjente mennesker med faglig tyngde, og jeg føler at vi traff veldig bra på det i år, sier NLD-lederen.

I løpet av de to dagene sto blant andre Ole-Robert Reitan, Arne Hjeltnes og Frederic Hauge på talerstolen. Bedrageridømte Frank Murud skapte furore og sørget for at NLD fikk oppmerksomhet også i riksmediene, da han fra podiet i Nydalen ga uttrykk for at det han angrep på etter å ha svindlet Oslo kommune for 90 millioner, var at han ble tatt.

Alle stilte gratis

NLD-styret på åtte personer og et "crew" på 21 har stilt opp frivillig for å få arrangementet i havn. Sponsorer som Price Waterhouse Coopers sørget for at arrangementet fikk betalt regningene sine, mens alle foredragsholderne stilte opp gratis.

– NLD har ikke mulighet til å betale for foredragsholderne, og vi har fått blankt nei fra flere av dem vi har spurt på grunn av det. Det har vært mange, sier Lund-Isaksen.

Uinteressert i klima?

Styret var godt fornøyd etter å ha dratt i land avtalen med Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

– Jeg tror bookingansvarlig la igjen hundre ubesvarte anrop hos ham. Men Kjos var en av dem som fra starten gjerne ville stille opp, han måtte bare finne tid. Vi visste at han ville levere, og det gjorde han, sier Simon Riise.

Til årets arrangement ble det for første gang også holdt kurs i coaching og prosjektledelse.

– Vi håpet på 200 deltakere, trodde det ville komme 150, men det møtte opp 360 til hvert av kursene, sier Lund-Isaksen.

– I tillegg hadde vi to paneldebatter, sier Riise.

Og selv om han er storfornøyd med dagene, er han litt skuffet over at den avsluttende klimadebatten, med blant andre flyselskapssjef Kjos, miljøvernminister Erik Solheim og Bellona-leder Frederic Hauge i panelet, ikke trakk fulle hus. Han vil likevel ikke konkludere med at BI-studenter derfor ikke bryr seg om klimaendringene.

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere