RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hurra, det er sommerferie


SISTE SKOLEDAG: Tril Eggen og Solveig Auling gleder seg over siste skoledag før ferien, og selvfølgelig for å bruke en helt ny Kjelsås skole til høsten.
SISTE SKOLEDAG: Tril Eggen og Solveig Auling gleder seg over siste skoledag før ferien, og selvfølgelig for å bruke en helt ny Kjelsås skole til høsten. Foto: Foto: Anne M arie Huck Quaye
Kjelsås-jentene Tiril Eggen og Solveig Auling tar sommerferie med god samvittighet. De kommer tilbake til en flunkende ny Kjelsås skole i august.

KJELSÅS: De to blide jentene går i tredje klasse på Kjelsås skole, og har sammen med resten av skolens elever bodd i brakker på Engebråten i to år, mens skolen har blitt pusset opp.– Det har blitt fint her, sier Tiril som er glad for å komme tilbake til helt ferdig skole 20. august.

Foreløpig får ikke elevene herje helt fritt, og som rektor Mette Rasmussen sier

– Nå kommer det snart noen menn som skal ta med seg alt det vi har pakket ned og sette det på plass her.

Endelig sommer!

Det aller viktigste nå er likevel sommerferie, og den skal Solveig tilbringe sammen med søskenbarn i Hallingdal mens venninne Tiril skal være med familie på en runde med orienteringsløp

– Vi gleder oss til sommerferien, sier de to jentene mens Kjelsås skoles musikkorps spiller «Fame» , som får gjengen i den nye skolegården til å synge.

Stoppet trafikken

Fredag marsjerte hele skolen fra brakkene på Engebråten med flaggborg, korpsmusikk og entusiastiske foreldre, spente kommende førsteklassinger med faddere som støtte, og glade ansikter- helt til Kjelsås.

Rene 17. mai-stemning i gatene, og trikk og bilister måtte vike for marsjerende elever i nærmere 20 minutter. Noen litt eldre tenåringsgutter var ikke like entusiastiske.

– Nå husker jeg hvorfor jeg slutta i korpset - det suger, sier en litt tøff fyr og ler.

Men korpsmusikken marsjerer helt inn i den nye skolegården, og rektor roser musikantene.

– Dere er så flinke til å spille, sier Rasmussen.

Sommerferien blir innledet med Louis Armstrong sin kjente sang «Dream a little dream of me», akkompagnert av knipsing, til fosramlingens store glede.

– Nå er det sommerferie, jubler en gutt i flokken.

Det har vært kaotisk for skolen den siste tiden, med rydding, vasking og press på å bli klare før sommerferien. Nå er det Grefsen skoles elever som inntar brakkene på Engebråten, siden denne skal totalrehabiliteres i to år.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere