RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hurra! Endelig er det morsomt å lage mat


Eirin Winger og Eivind Kind fra Stjernekjøkken (til høyre i bildet) overrekker blomster og nytt kjøkken til Monica Lunde og barna på Klemetsrud aktivitetsskole.
Eirin Winger og Eivind Kind fra Stjernekjøkken (til høyre i bildet) overrekker blomster og nytt kjøkken til Monica Lunde og barna på Klemetsrud aktivitetsskole. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Da Klemetsrud aktivitetsskole vant ny kjøkkeninnredning fra Nordstrands Blad og Stjernekjøkken, begynte ballen virkelig å rulle.

KLEMETSRUD: For det var mer enn bare kjøkkenet som trengte utskiftning i Store Li gård, der aktivitetsskolen til Klemetsrud skole holder til.

– Gulvet var klumpete og skuffene var ødelagt. Enten ville de ikke ut, eller så fulgte hele frontplata med når man åpnet dem, sukker aktivitetsskolebarna Ellionora, Sander, Jonas, Hana og Malaika.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Klemetsrud Aktivitetsskole

FØR: Slik så det ut på Klemetsrud tidligere i år.

Klemetsrud aktivitetsskole

NÅ: Nytt, fint og langt mer brukervennlig på Klemetsrud i dag.

Nytt gulv

Da Nordstrands Blad like før jul i fjor ba om å få se bydelens styggeste institusjonskjøkken, lot ikke kandidatene vente på seg.

Premien var et splitter nytt kjøkken fra Nordstrands Blad og den lokale kjøkkenleverandøren Stjernekjøkken, til en verdi av 50.000 kroner.

Og med løse skapdører, skitne benkeplater, avflasset maling og et generelt slitent 60-tallskjøkken, var det Klemetsrud aktivitetsskole som vant.

Arbeideidene med nytt kjøkken startet før sommeren. Men det viste seg at kjøkkenet i den gamle gårdsbygningen trengte mer omsorg. Gulvet var så dårlig og råttent at å sette et nytt kjøkken oppå det ville vært galskap.

Klemetsrud aktivitetsskole

GLADE AKTIVITETSBARN: Jonas (f.v.), Hana, Malaika, Sander og Ellionora synes det er mye morsommere å hjelpe til på kjøkkenet på aktivitetsskolen nå som kjøkkenet er nytt og fint.

 

- Det var viktig at det ble gjort i riktig rekkefølge, og kommunen kom raskt på banen og tok gulvet da aktivitetsskolen stengte for sommeren, sier Eivind Kind fra premieleverandør Stjernekjøkken.

Gulvet ble revet opp og skiftet, vegger ble byttet, og som følge av det nye kjøkkenet ble også husets garderober oppgradert. Alt var arbeid som var vedtatt at skulle gjøres, men aktivitetsskoleleder Monica Lunde tror kjøkkenpremien satte fortgang i planene.

- Det har blitt kjempeflott, og det er mye triveligere og mer funksjonelt enn det var. Både barna og de ansatte er fornøyde, og foreldrene skryter av hvor fint det har blitt, sier Lunde, som fikk velge både stil, farger og materialvalg til sitt nye kjøkken.

Og det store arbeidet som fulgte gjorde at Eivind Kind og Stjernekjøkken valgte å spytte i noen titusener mer enn de opprinnelige 50.000 som lå i premien.

Mange gode kandidater

Kind forteller at det var en vanskelig jobb  å velge ut vinneren blant alle kjøkknene som kom inn til konkurransen. Han mener det er overraskende mange dårlige institusjonskjøkken i våre bydeler, og at mange hadde fortjent fornyelse.

LES TIDLIGERE OMTALE AV KJØKKENKONKURRANSEN: Elevene vant kjøkken til 50.000 kroner og Nå får Jonas nytt kjøkken!

Klemetsrud aktivitetsskole har holdt til på Store Li gård, et steinkast fra Klemetsrud skole, i 20 år. Det har ikke vært gjort noen store oppgraderinger av kjøkkenet på de årene, forteller Monica Lunde.

Kjøkkenekspert Eivind Kind anslår at det gamle kjøkkenet kan spores helt tilbake til 60-tallet.

- Nå har de fått et nytt og moderne kjøkken, med det et moderne kjøkken skal inneholde. Og dette vil leve i mange år fremover, lover han.

Stjernekjøkken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere