Gå til sidens hovedinnhold

– Husvik er freidig

Rune Aale-Hansen (H) synes til Torunn Kanutte Husviks utspill om salget av Deichmanske bibliotek grenser til det komiske.

Hammersborg: – Dette er vedtatt av bystyret for mange år siden og lå inne som en del av finansieringen av det nye hovedbiblioteket - så dette er for det første ikke noe nytt, sier Aale-Hansen.

– Det som er politisk interessant er hva huset skal brukes til, ikke hvem som eier det, sier han

Viktig debatt

Han synes bydelsutvalget har kommet med flere gode ideer til hva huset skal brukes til, og nevner blant annet Wiedeberg-galleri, barnehage, kulturhus og atelier for samtidskunstnere.

– Vi i Høyre synes debatten er viktig; Deichmanske er et flott kulturbygg, som vi selvfølgelig ønsker skal være tilgjengelig for befolkningen, sier Aale-Hansen.

– Når Husvik utelukkende fokuserer på salget kan det virke som om hun ikke har satt seg inn i vedtakene fra bystyret og bydelsutvalget og det ville jo i så tilfelle være litt synd, mener han.

Skyter seg selv i foten

Hansen tilbakeviser også Husviks påstand om at bydelen har «opplevd massivt nedsalg av offentlig eiendom».

– Det er kort og godt ikke sant; hun skyter faktisk seg selv i forten med kjerneargumentet sitt - flyttingen av Veterinærhøyskolen. For det første er ikke bygningsmassen solgt, og for det andre er det den rødgrønne regjeringen som har bestemt at skolen skal flyttes til Ås, på tross av massive protester fra Oslo Høyre. Dette er fullstendig tullete av henne, tornder Aale-Hansen.

– Å flytte viktige institusjoner ut av byen er Ap-regjeringens politikk.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene