– Hva skal barna gjøre nå?

DEMONSTRANTER: Mio Møller og Jo Westad gjør siste hånd på verket under dagens demonstrasjon.

DEMONSTRANTER: Mio Møller og Jo Westad gjør siste hånd på verket under dagens demonstrasjon.

Barn og foreldre demonstrerte fredag 16. mars utenfor Geitmyrsveien barnepark, som nå er nedlagt.

Klikk på bildet for å forstørre.

SLITEN: En sliten demonstrant, Louis Lindsay, tar det hele med stoisk ro.

ST. HANSHAUGEN: – Det er jo veldig unødvendig at de ikke kunne vente litt da, sier en skuffet mor Kate Jensen Gullerud.

Datteren Isabella og de andre frammøtte barna og foreldrene reagerer på at uteområdet til barneparken allerede har blitt tatt over av naboen, St. Hanshaugen Barnehage. Barneparken er fort blitt et savn for de 11 barna som gikk her.

– Agnes gråt i dag og lurte på hvorfor hun ikke kunne komme inn i parken, sier mamma Marit Dale.

Foreldrene gjør en siste krampetrekning med håp om at bydelspolitikerne åpner barneparken igjen, samtidig som de innser at det ser mørkt ut. Flere samtaler på rådhuset med blant andre ordfører Fanian Stang, har dessverre ikke ført fram.

LES OGSÅ OM BARNEPARK HER

Vil flytte

Demonstrantene skjønner ikke hvorfor foreldrene ikke fikk ha barna i parken fram til sommeren, når de også selv har sagt at de gjerne betaler mer for at bydelen ikke skal tape penger.

– Jeg har lyst til å flytte ut av bydelen, rett og slett, sier Nora Møller som er frustrert over bydelspolitikernes (Rødt, Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet Det Grønnes) beslutning om å stenge parken.

Vil holde barna samlet

– Vi vil leke i parken, sier Isabella mens hun og de andre barna hopper opp og ned. Nå er det altså barnehagebarna som foreløpig får nyte godt av utearealet til barneparken. Dittoslo får opplyst at området kan brukes for lek så lenge barna har

– Hva skal dere gjøre nå da?

– Vi vil prøve å holde barna samlet, sier foreldrene som foreløpig ikke har planene klare. De vet ihvertfall at de ikke takker ja til tilbud om plass i Sofienbergparken barnepark.

Nå er det kun sistnevnte barnepark som drives i byen i kommunal regi. Bydel St. Hanshaugen har redusert sine barneparker fra for noen år tilbake, hele fire stykker, til i dag- ingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.