RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hvem har gjort dette mot oss?


 
  Foto: Foto: Disengrenda barnehage
Barn måtte snu i døra etter hærverk i Disengrenda barnehage natt til fredag.

DISEN: – Rent hærverk!

Styrer Mette Fossum Trøeng kunne konstatere at sju vindusruter i atriet i Disengrenda barnehage var knust med store kampesteiner da hun kom på jobb fredag morgen.

– Kampesteiner er kastet inn gjennom rutene. Det er steiner som ikke har ligget i nærheten av barnehagen, så dette må ha vært planlagt. Ingenting er stjålet, så dette er rent hærverk, sier Trøeng.

Hun var nødt til å sende 18 barn hjem igjen med foreldrene fredag morgen.

– Vi måtte stenge en avdeling som var full av glasskår. Også ute er det mye glass, sier Trøengen, som samlet alle barna for å informere om hendelsen fredag morgen.

– De reagerer sterkt på det, og spør «hvem har gjort dette mot oss?». Vi prøver å roe ned og ikke skremme barna, men det er klart de reagerer følelsesmessig.

Disengrenda barnehage åpnet i 2008. "Her trives vi bra" sang barna.

Barna blir fredag hentet tidligere enn vanlig, og de ansatte vil bruke ettermiddagen på opprydning. Både vaktmester og personer fra Omsorgsbygg har deltatt i opprydningen.

Reparasjonen av vinduene blir belastet bydelen.

- Så dette er penger som kunne ha blitt brukt på andre tiltak, sier Thomas Bartholdsen, kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg.

Litt avhengig av kvaliteten på glassrutene, vil skadeverket kunne koste kommunen 70.000 kroner, anslår Bartholdsen.

Naboer hørte støy og bråk i Disengrenda i fem-tiden natt til fredag. Det er trolig på denne tiden hærverket ble utført. Saken er rutinemessig politianmeldt.

- Vi verdsetter at naboene følger med og legger merke til det som skjer. Jeg vil tro politiet er takknemmelige for alle tips som kan hjelpe til med å finne frem til gjerningsmennene, sier Bartholdsen.

 Oslopolitiet melder om at vinningskriminaliteten i byen har gått ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere