RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hvem stjeler vinterveden min?


Svein Braathen i Åsdalsveien på Ljan håper at de som har stjålet veden hans, får skikkelig dårlig samvittighet når de varmer seg i jula.
Svein Braathen i Åsdalsveien på Ljan håper at de som har stjålet veden hans, får skikkelig dårlig samvittighet når de varmer seg i jula.
Forretninger og kjøpesentre forteller at folk stjeler som ravner til jul. Men det er ikke bare langs hyllene det skjer. Sist uke fortalte vi om damen som hadde mistet reinsdyret sitt. På Ljan forsvinner vinterveen.

LJAN: – I hele sommer sto jeg og kappet og kløvde ved på hytta, kjørte den hjem og la den opp langs garasjeveggen med tanke på kalde vinterdager, forteller Svein Braathen i Åsdalsveien på Ljan. – Nå har det flere netter vært tyver her.

Vedstablene til Braathen ligger tett inntil gjerdet mot Åsdalsveien.

– Her har tydeligvis noen kjørt bil - kanskje med henger - inntil gjerdet, klatret over og forsynt seg. Og det har ikke skjedd bare en gang. Flere netter har det skjedd.

Spor i snøen forteller hvordan tyveriene har skjedd.

– Da jeg oppdaget at ved ble borte, satte jeg opptausperring ved enden av garsjen idet jeg trodd noen hadde kjørt inntil på oppsiden. Men støvel-spor av størrelse 44-45 forteller at det er over gjerdet det har skjedd.

– For å beholde resten av veden, må jeg vel nå flytte alt inn i garasjen. Det blir ikke akkurat så liten jobb, men jeg vil ikke miste det som er igjen.

– Håper at de som i julen sitter ved en flammende peis og varmer seg på stjålet ved, får skikkelig dårlig samvittighet, sier Svein Braathen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere