RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hvis Frp hadde sittet i regjering, Kai!


VALGKAMPSTART: Kai Karlsen var en av klementin-mottakerne torsdag morgen, da Siv Jensen og flere andre av Frps stortingskandidater fra Oslo møtte mer eller mindre morgentrøtte mennesker på Egertorget torsdag morgen. Foto: Fredrik Eckhoff
VALGKAMPSTART: Kai Karlsen var en av klementin-mottakerne torsdag morgen, da Siv Jensen og flere andre av Frps stortingskandidater fra Oslo møtte mer eller mindre morgentrøtte mennesker på Egertorget torsdag morgen. Foto: Fredrik Eckhoff Foto: Foto: Fredrik Eckhoff
... da kunne du vært mye raskere tilbake i jobb, sa Siv Jensen til Kai Karlsen på Egertorget.

EGERTORGET: På Egertorget torsdag morgen markerte Fremskrittspartiet starten på valgkampen før stortingsvalget neste høst. Partileder Siv Jensen og toer på Oslo-listen, Christian Tybring-Gjedde, var blant dem som delte ut klementiner, brosjyrer og hyggelige smil til småfrosne Oslo-borgere på vei til jobb.

En av klementin-mottakerne, Kai Karlsen, kan fortelle at han akkurat er ferdig med vente åtte måneder på en operasjon, og nå er han endelig på vei tilbake i jobb.

– Det har sikkert kostet NAV og samfunnet en halv million kroner at jeg har stått i sykehuskø, sier han til Siv Jensen og til dittOslos utsendte.

– Hvis Frp hadde sittet i regjering, Kai, da kunne du vært mye raskere tilbake i jobb, sier Frp-lederen. – Da hadde det kanskje kostet 200.000 i stedet.

LES STORT PORTRETT AV SIV JENSEN: – Mamma er mitt forbilde

Boligbygging i Oslo

– Hvilke Oslo-saker vil Frp fokusere på frem mot valget, Siv Jensen?

– Oslo har alle de beste tilbudene, men også mange av de største utfordringene. Vi må få opp boligproduksjonen, blant annet må vi få bort noen av de fordyrende elementene, som for eksempel dokumentavgiften, sier Jensen, som også mener at kravene til universell utforming skaper en del problemer.

– Vi er for universell utforming, men ikke for de minste leilighetene. De er uansett for små for for eksempel rullestolbrukere, det sier jo rullestolbrukerne selv.

LES OGSÅ: Frp-er jakter kjærligheten på bygda

Krimbekjempelse

Frps spydspiss mener også at det er ting å ta tak i når det gjelder kriminaliteten i Oslo.

– Hverdagskriminaliteten er høy i Oslo. Frp vil forby tigging. Tigging brukes ofte som skalkeskjul for annen kriminalitet, og det sier jo politiet også. sier Jensen.

– Og politiet trenger mer ressurser!

– Dessuten må nødetatene samsnakke. Kommunikasjonsutfordringene er store. Det gjelder å få til et velfungerende IKT-system, og da må det følge penger med. Vi har råd til det! sier hun, før flere klementiner og smil deles ut på Egertorget.

Christian Tybring-Gjedde har flere typiske Oslo-temaer som han tror vil komme opp i valgkampen:

– Det kan bli en diskusjon rundt boligskatt, og vi har jo en eviggående debatt om Munch-museet. Vi mener at det skal til Nasjonalmuseet, og vi vil ha Deichmanske bibliotek til Tøyen, sier han.

LES OGSÅ: Hagen fikk tommelen ned for bønnerom-forbud

Alltid valgkamp!

Både Jensen og Tybring-Gjedde forteller at de ser frem til ni måneder med hektisk valgkamp.

– Jeg syns egentlig det er valgkamp hele tiden, jeg, sier Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere