*Nettavisen* Nyheter.

– Hvor er ungene?

Savannah har kun seks andre å leke med i barneparken. Nå ønsker de flere unger dit.

Sofienberg Barnepark yret av unger i fjor. I år er det kun sju unger som benytter seg av tilbudet. – Jeg håper at flere vil få øynene opp for dette fantastiske tilbudet, sier Katinka Stray.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mamma Katinka har kun positive ting å si om barneparken på Sofienberg. - Et fantastisk tilbud som jeg tror flere ønsker å benytte seg av. Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg er vant til fullt hus og stormende jubel, sier barneparkleder Karin Solbakken (t.h)

SOFIENBERG: Hun har selv datteren Savannah i barneparken og har kun gode erfaringer med å levere ungen i barneparken.

– Dette er et fantastisk tilbud for oss mødre som vil beholde kontantstøtten, samtidig som vi ønsker at ungene skal få være sammen med andre unger. Dessuten er de som jobber her fantastisk flinke, sier Katinka til Østkantavisa.

Vet ikke om tilbudet

For øyeblikket er det kun sju unger som benytter seg av barneparken som har en kapasitet på 25 barn. Før sommeren var barneparken full.

– Det kan virke som folk ikke er klar over tilbudet. De siste årene har alle barneparkene i bydelen blitt lagt ned og vi er de eneste som er igjen. Folk må bruke oss, sier en av to barneparkledere, Karin Solbakken, til Østkantavisa.

Og hun får støtte fra Katinka.

– Jeg møter ofte på andre mødre på for eksempel helsestasjoner som ikke vet om dette tilbudet, sier hun.

Gode erfaringer

I tillegg til Savannah har sønnen Oskar også gått på Sofienberg barnepark.

– I tillegg til de økonomiske fordelene man får med parken så har jeg aldri opplevd konflikter når jeg skal levere ungene mine her. De stortrives og de er aldri syke. De fire timene man er her er de stort sett ute og det tror jeg er med på å holde de friske og raske, sier Katinka.

Nå håper moren til Savannah at flere vil benytte seg av tilbudet slik at datteren kan få flere lekekamerater.

– Det er plass til så mange flere barn. Man merker det så godt når noen unger er vekke. Jeg kan ikke få fullrost både tilbudet og de ansatte, avslutter Katinka Stray.

Sofienberg Barnepark er åpent mellom 10-14 og man kan nå barneparklederne Else Rønning eller Karin solbakken på telefonnummer 22 38 36 12. Barneparken tar imot barn som er over 1,5 år, eller før om de er motorisk utviklet. Dette vurderes i samråd med barneparklederne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.