*Nettavisen* Nyheter.

– Hvordan skal barrieren krysses?

Dette bildet ble tatt av en provosert styreleder Gisle Erlien i Heilo Vel i 2008 - 2,5 år etter at de første beboerne flyttet inn i Nydalen Kvarter. Nå er det gått tre år til, og undergangen er ennå ikke på plass. Foto: Kristin Tufte Haga

Bydelsutvalget (BU) kan ikke akseptere flere forsinkelser av undergangs-/broprosjektet ved Nydalen Kvarter.

NYDALEN: «Bydel Nordre Aker venter fortsatt utålmodig på en ferdigstillelse av bro-/undergangsprosjektet ved Nydalen Kvarter» heter det i BUs vedtak fra forrige torsdag.

Lokalpolitikerne er i ferd med å bli mektig irritert over at både tiltakshaver Nydalen Bolig/FRI Eiendom og Plan- og bygningsetaten stadig kommer med momenter som utsetter prosjektet, som opprinnelig lå inne i rekkefølgebestemmelsene for bygging av Nydalen Kvarter.

– Dette er ren og skjær trenering, sier leder av miljø- plan og samferdselskomiteen, Ivar Christiansen (Ap).

BU peker på at også området nedenfor Ring 3 tilhører Grefsen skoles inntaksområde. Hvis ikke det vises til fremdrift i løpet av året som sannsynliggjør ferdigstillelse av bro eller undergang i løpet av 2012, bør det ikke gis ytterligere dispensasjoner, mener BU.

– Hvordan gående og syklende skal krysse barrieren Ring 3 burde vært sett i et større perspektiv. Dette har vist seg som et problem gjennom hele bydelen; i Nydalen, ved Stasjonsbyen og Ullevaal stadion. Det har ikke skjedd noe på tolv år, sier Hanne Lyssand (SV).

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.