*Nettavisen* Nyheter.

-Hvorfor skal barna slutte å grave?

Barna ved Tonsenjordet barnehage frydet seg over sin nye traktor da de vant pris for sitt entreprenørskap.

Tonsen: På fjerde året deler MEF, Maskinentreprenørenes Forbund, ut en pris til en barnehage i Oslo/Akershus for spesiell innsats innen entreprenørskap. I år falt prisen til Tonsenjordet barnehage og på tirsdag troppet representanter fra MEF opp i barnehagen med en sjekk på 8000 kroner, en traktor i barnestørrelse og en vassekte hjullaster som barna fikk lov til å prøvesitte i. Prisen er en oppmuntring til barna og de ansatte ved barnehagen fordi de er så flinke til å ta i bruk naturen. Barna drar på skogstur titt og ofte, de får lov til å spikke på pinner, de blir satt til praktisk arbeidsoppgaver og ofte bruker de lavvoen i skogen bak Tonsen skole.

Kvinnedominert

Pia von Krogh, pedagogisk leder ved Tonsenjordet barnehage, uttrykker at de i barnahagen er svært takknemmelige for å bli tilgodesett med denne prisen.
- Dette er en gammel barnehage og vi har ikke så mange nye leker. Men vi er flinke til å bruke det vi har. Prisen kommer godt med. Barnehagen skal nemlig utvides i nærmeste fremtid.
- Vi har et grøntområde bak barnehagen som ikke er noe særlig i bruk. Vi ønsker å bruke pengene på å beplante dette området og kanskje kjøpe en benk så det blir hyggeligere å være der.
Krogh sier at de i barnehagen har vært opptatt av å lære barna praktiske oppgaver som å bruke spikkekniv.
- Dette har ofte vært et forsømt område da barnehager tradisjonelt har vært dominert av kvinner og vi er jo ofte redde for at barna skal skade seg.
Den pedagogiske lederen er opptatt at de skal dokumentere det de gjør og hun påpeker at de ønsker å bidra til barnas læringsprosess.
- Det har vært en utvikling siden vi bare var "tanter", sier hun.

MEF

Maskinentreprenørenes Forbund er en arbeidsgiverorganisasjon og en interesseorganisasjon for anleggsbransjen. Distriktssjef for MEF, Jon H. Stenrud, var tilstede i barnehagen og fikk æren av å dele ut prisen.
- I organisasjonen har vi en opplæringsdel knyttet til skoleverket med henblikk på rekruttering, forteller Stenrud.
- Hensikten er å få mer oppmerksomhet rundt vår bransje.
Bransjen er den største i landet med cirka 20.000 ansatte og med en årlig omsetning på cirka 26 millioner kroner.
- Skolerådgivere har ofte teoretiske bakgrunner så vår bransje blir ofte oversett i den sammenheng.
- Grunnen til at vi nå går inn på barnehagenivå er at små barn fra naturens side er entreprenører; de liker å grave og bygge. Hvorfor skal barna slutte å grave når de blir eldre?
Prisen er ment å stimulere denne entreprenørevnen til små barn, og Stenrud poengterer at de også på denne måten ønsker å nå ut til foreldre og ansatte. Det endelige målet er et ønske om at barna har annleggsbransjen med i tankene når de en gang skal ta et yrkesvalg.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag