RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Høyre lever i en fantasiverden!


Aps Helge Stoltenberg avviser kritikken fra Høyre på Sagene.
Aps Helge Stoltenberg avviser kritikken fra Høyre på Sagene. Foto: FOTO: Arkiv
Helge Stoltenberg i Sagene Ap rister på hodet av kritikken fra Høyre.

SAGENE: Sagene Ap står fast på at det er korrekt å være restriktiv på parkeringsnormen. Helge Stoltenberg forklarer hvorfor:

Må begrense bilbruken

– Vi befinner oss i indre by og det er begrenset hvor mange biler vi har plass til. Vi kan ikke lage et system hvor hver leilighet har to biler hver. Det går ikke. I vårt område går det trikk, buss og t-bane ofte. Vi må begrense bilbruken hvis vi skal klare å overleve og ikke bli kvalt av eksos og forurensning, sier Stoltenberg.

Men er det ikke naivt å tro at folk skal klare seg uten bil?

– Jo, folk skal bruke bil, men alle i en familie kan ikke ha egen bil. Det har vi ikke plass til. Høyre sitter i byråd, og de burde heller sørge for at kollektivsystemet fungerer, slik at folk kommer dit de skal. Og vi må legge til rette for at folk kan sykle i byen, sier han.

Forurensning

Han viser til Bergen som i vinter måtte innføre bilforbud, og det i en by styrt av de borgerlige. Høyres forslag om parkeringsanlegg under bakken, fnyser han av.

– De har foreslått å bygge et anlegg under Torshovparken. Hva medfører det? Jo, at folk må leie seg plass. Ikke alle har råd til å bli påtvunget enda mer kostnader.

– Hvis ikke Høyre skjønner at vi ikke har mer plass i indre by, har de et kjempestort problem, avrunder lederen av Sagene Arbeiderparti.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere