RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– I beste fall et arbeidsuhell


Geir Hervold, Siv Sinober og Rune Aale-Hansen(H) regner med at samferdselsbyråden rydder opp i «misforståelsen» om Bislettgata.
Geir Hervold, Siv Sinober og Rune Aale-Hansen(H) regner med at samferdselsbyråden rydder opp i «misforståelsen» om Bislettgata. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Lokalpolitikere og naboer er sjokkert over det de mener er et overtramp fra kommunen sin side om Bislettgata.

BISLETTGATA: – I beste fall er dette et arbeidsuhell, eller så er det et byråkrati som bevisst motstreber både vedtak fattet av bystyret og bydelsutvalget, sier Rune Aale-Hansen. Det som har satt sinnet i kok hos BU-politikeren og Naboskapet Bislet representert ved Geir Hervold og Siv Sinober, er et notat om at Bislettgata ønskes enveisregulert med høyde for parkering.

Brudd på tidligere vedtak

– Dette er et brudd på alle tidligere vedtak. Det er 3 og et halvt år siden bystyret med et stort flertall bestemte seg for at Bislettgata skulle gjenåpnes og Sofies gate tilbakeføres til enveiskjørt gate, sier Geir Hervold som har bodd ved Bislett stadion i 26 år, og vært aktiv under prosessen om utarbeidelse av Lille Bislett og Bislettgata i forbindelse med nye Bislett stadion.

Buss i Bislettgata

Naboskapet Bislett fikk flertall for sitt forslag om utarbeidelse av området, med støtte fra tidligere byrådsleder Erling Lae, et enstemmig bydelsutvalg, og et solid flertall i bystyret for at Bislettgata igjen skulle gjenåpnes med buss i gata, og at enveiskjøringen i Sofies gate skulle tilbakeføres.

Derfor reagerer naboene og lokalpolitikere med vantro når byrådsavdelingen for miljø og samferdsel sender dette brevet til Samferdselsetaten tidligere i år.

«Vi ber Samferdselsetaten utarbeide og oversende til politiet et forslag om enveisregulering av Bislettgata. Det skal legges til rette for langsgående parkering på den ene siden av gaten uten at dette reguleres ved skilting» kommer det frem i et brev fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel ved, kommunaldirektør Eivind Tandberg og Ivar Sørlie.

– Alt tilsier at man flytter parkeringplasser fra der folk bor, bussen får en omvei, og dette vil også føre til økt trafikk, sier nabo Siv Sinober som også mener det er håpløst om man skulle går inn for å bryte med tidligere vedtak for å gjøre Bislettgata enveiskjørt. Med yrke som byplanlegger skjønner hun heller ikke hva byrådsavdelingen plutselig har tenkt.

– Jeg var sikker på at vi gjorde som naboene ville, men da kan det være at vi har misforstått, sier Jøran Kallmyr på telefon til Lokalavisen. Han lover å sjekke opp saken videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere