– Ikea, kom gjerne hit når dere er lei av å krangle i Vestby!

Søndre Nordstrand Høyre vil ha flere arbeidsplasser i bydelen. De ser gjerne at Ikea etablerer seg på Mortensrud.

MORTENSRUD: – Når varehusets eiere er lei av å krangle om en egnet tomt i Vestby, er de hjertelig velkomne hit eller til Hauketo, Rosenholm eller Gjersrud/Stensrud. Ikea kan gi oss 400 lokale arbeidsplasser, sier Teddy Kjendli, Høyres gruppeleder i Søndre Nordstrand bydelsutvalg.

Han står langs E6 og ser på det han kaller næringskorridor syd mellom Shellstasjonen på Mortensrud og søppelforbrenningsanlegget på Klemetsrud.

– Her er det egentlig bare å sette spaden i jorda, infrastrukturen er på plass og en stikkvei med lys fører allerede inn til området, sier Kjendlie.

– Men, det er altså slik at E6 en gang i fremtiden kanskje skal utvides her. Denne båndleggingen av arealer har allerede i 15 år satt en stopper for en sårt tiltrengt næringsutvikling i Søndre Nordstrand, sier han.

LES OGSÅ: Bygger psykiatrisk senter mellom kirke og gård

Venter ikke på bystyret

Lokalpolitikeren innrømmer at han er bekymret for utviklingen i egen bydel.

– Vi har stort handelsunderskudd, økende sosialutgifter og arbeidsledighet. Samtidig har vi lokal arbeidskraft med høy kompetanse og et integrert nærmiljø, sier Kjendlie.

Han mener det må bli forutsigbart for bedrifter å vurdere etablering i Søndre Nordstrand.

– Vi kan ikke bare vente på bystyrets utspill. Interesserte kan ta kontakt med oss lokalpolitikere. Vi skal være pådrivere og våre råd er helt gratis, sier Kjendlie, og røper samtidig nok et ønske for bydelen.

– Vi er 36.000 innbyggere, men har kun én videregående skole og ingen høyskoler. Ny politihøyskole skal bygges, og alle roper bare Grorud. Hvorfor kan den ikke bygges i Søndre Nordstrand, spør Kjendlie.

Siste fra Søndre Nordstrand: Åtte biler totalskadd i brann på Holmlia

Bedriftsinkubator

Søndre Nordstrand Høyre tar nå grep om de bekymringene Kjendlie her har gitt utrykk for. På neste BU-møte 19. september fremmer partiet et forslag til en næringspolitisk plan:

  • Det nedsettes en hurtigarbeidende gruppe som utarbeider retningslinjer for næringsutvikling i Søndre Nordstrand.
  • Ta initiativ for å frigjøre båndlagte områder og se på mulighetene til nye arealer for næring.
  • Kartlegge dagens næringsareal/ ikkeregulerte områder.
  • Legge til rette for en bedriftsinkubator. (Et tilrettelagt miljø hvor kunnskapsbaserte bedrifter under etablering i en startfase gis rådgiving og tilgang til kompetansenettverk.

– Vi håper på full oppslutning fra de andre partiene, sier Teddy Kjendlie.

LES MER FRA DITTOSLO HER:

Her endte den elleville fylleferden

Vi dumpet sofaen da vi trodde vi skulle synke

Nå blir det kø på E6 – i et helt år

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.