*Nettavisen* Nyheter.

– Ikke bare for biler og butikker

UENIGE: Det råder uengihet om hvor mye av området rundt Ullevaal stadion som bør forbeholdes grøntområder og torg og møteplasser.

Det bør gjøres mer plass til torg og møteplasser på Ullevaal stadion enn bare «en liten grønn strek», mener bydelspolitikerne. Jack Hemmestad jr. er ikke helt enig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tale Pleym (SV) mener bilene bør vekk fra Ullevaal stadion.

ULLEVAAL STADION: – Dette er et stort område, og det bør være bedre for folk å være her, sier Tale Pleym (SV) som forteller at bydelutvalget har jobbet med Ullevaal stadion og muligheten for å få inn litt grøntområder på området i årevis.

– Det bør ikke bare være for biler og butikker, sier hun videre. Bydelsutvalget i Nordre Aker gikk ved forrige møte kraftig ut mot planene som foreligger for å bygge om Ullevaal stadion.

– Prosessen var i gang for lenge siden, og møter med utbygger for å få litt mer publikumsvennlig funksjoner rundt det hele har vi hatt, sier bydelsutvalgets leder Bent Gether- Rønning(H).

Færre biler

– Det er blitt mer parkering enn det som opprinnelig var tenkt, sier Gether- Rønning samtidig som at han påpeker at noe parkering på gateplan må man beregne.

Bydelen har fått saken «tilbake» siden det nå søkes om to dispensasjoner fra gjeldende reguleringsbestemmelser fra en godkjent reguleringsplan av 2001. Denne planen vil i henhold til ny plan og bygningslov være foreldet, siden det ikke har vært foretatt noe privat tiltak som er påbegynt innen tre år på området.

Etter at ombyggingen av Ullevaal Stadion ble et faktum, og planene for en ny nasjonalarena for fotball i Groruddalen ble avblåst, har fortolkninger rundt lovverket ført til problemer ig uenigheter.

Grønn strek

Det strides om hvorvidt utbygger skal få "bygge" ut mer ved deler av stadiontårnene, og dermed «spise» av områder som bør være grøntarealer etter politikernes ønske, og som blant annet inngår i kommunedelplanen for torg og møteplasser.

«En liten «grønn» strek ut mot Sognsveien er det som er avgitt til ikke-kommersielle formål. Når den nye gang og sykkelbroforbindelsen over Ring3 blir bygget vil den også være forsvunnet», står det i bydelsadministrasjonens sakspapirer.

Følger reglene

– Ullevaal Stadion har i samarbeid med Miljøetaten hatt arbeidsmøter og på bakgrunn av dette tilrettelagt vårt uteområde og etablert møte – og torgplasser fra Tårn A (tårn nærmest rundkjøringen) og til rundkjøring dvs. vi har fjernet 20 p-plasser som i dag er i dette området. Vi har gjennomført store tiltak for miljømessig regulering ikke minst for ivaretakelse av myke trafikanter rundt stadion. Noe naboene har vært meget godt fornøyd med. Vi ønsker å samarbeide med Oslo Kommune og Miljøeetaten for best mulig tilrettelegging, men vi kan ikke oppgi vår forretnings drift, skriver Jack Hemmestad jr. i en mail til Nordre Aker Budstikke.

– Bydelen forventer mye mer, men for oss er dette rett og slett en umulig sak, sier Hemmestad Jr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.