RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke bare voksne på bussen!


Ea Lykke i St. Hanshaugen ungdomsråd, Emilie Geist leder i Nordre Aker ungdomsråd, Cora Møller Jensen og Pernille Grimeland i Frogner ungdomsråd. FOTO: HELLE KØBER
Ea Lykke i St. Hanshaugen ungdomsråd, Emilie Geist leder i Nordre Aker ungdomsråd, Cora Møller Jensen og Pernille Grimeland i Frogner ungdomsråd. FOTO: HELLE KØBER
– Vi trenger støtte til å bli hørt i vår sak, sa Emilie Geist i Nordre Aker ungdomsråd da ungdommer og bystyrepolitikere møttes til debatt forrige uke.

LITTERATURHUSET: Brennende engasjement og hete diskusjoner mellom representanter fra ungdomsråd og politikerne Knut Even Lindsjørn (SV), Bjørnar Moxnes (Rødt) og Rune Gerhardsen (H), fant sted under debatten fredag kveld.

– Vi ønsker at politikerne skal engasjere seg i det ungdommen mener er viktig, og det vi trenger støtte til, sier Ea Lykke i ungdomsrådet på St. Hanshaugen.

Ungdommer fra ungdomsråd i forskjellige bydeler, møter politikerne etter lang planlegging, og hard jobbing med gjennomgang av aktuelle saker.

LES OGSÅ: - Sludder og pølsevev

Har troen

– Politikerne er flinke til å høre på hva vi har å si, så vi har troen på at noe skal bli gjort med det vi legger fram for dem i dag, forteller Emilie Geist leder i sentralt ungdomsråd og medlem i Nordre Aker ungdomsråd.

De fem hovedpunktene ungdommene tok opp var: Bedre seksualundervisning, førstehjelpskurs, bedre sikkerhetstjeneste, økt aldersgrense i kollektivtrafikken.

Seksualundervisning

Punktet om økt og forbedret seksualundervisning, skapte smil og latter i salen.

– Jeg skjønner jo at det er noe som må forbedres når jeg hører at per elev på landsbasis, settes det bare av 14,7 sekunder i året til dette. I min ungdom brukte jeg i hvert fall lengre tid på å finne ut av dette, bekrefter en lattermild ordfører Fabian Stang.

Kollektivt

Det var også diskusjon om billigere kollektivtrafikk. Ungdomsrådet kom med ytringen:

Hvorfor er vi voksne i kollektivtrafikken men barn i samfunnet ellers?

Dette fikk de ikke noe konkret svar på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere