– Ikke egnet til matbutikk

HOLMLIA SENTER VEI 1 B: Her er det ønsker om å bygge om første etasje til en dagligvareforretning.

HOLMLIA SENTER VEI 1 B: Her er det ønsker om å bygge om første etasje til en dagligvareforretning. Foto: Foto: Aina Moberg

Når bydelsutvalget møtes i kveld (torsdag) står blant annet en eventuell ny matbutikk på agendaen.

HOLMLIA: Eiendommen det her er snakk om ligger i Holmlia senter vei 1 B. Bygget huser i dag Søndre Oslo distrikspsykiatriske senter, pub, trafikkskole og kontorvirksomhet.

Det er 950 kvadratmeter i bygningens 1. etasje som nå ønskes brukt til dagligvareforretning. Den skal ha innkjøring og parkeringsplass fra Asperudveien.

I og med at eiendommen i dag er regulert til næringsvirksomhet, må den omreguleres.

Det er dette bydelsutvalget (BU) skal ta stiling til, og sende sitt vedtak til Plan- og bygningsetaten.

Ikke egnet

Bydelsdirektøren skriver i sitt vedtaksforslag til BU at det bør foretas en trafikkanalyse som belyser hvordan etableringen av en dagligvarebutikk på stedet vil påvirke trafikkavviklingen, før det tas endelig stilling i saken.

Miljø- og teknisk komité behandlet saken på sitt møte 3. oktober. Representanter fra Ap, Høyre, SV og V ble enige om følgende innstilling til BU: «Trafikksituasjonen i området tilsier at lokalet på dette stedet ikke er egnet til å etablere en daglivareforretning.»

Eget Høyreforslag

På BUs dagsorden står også en økonomisk rapport fra bydelsdirektøren, en klage på bydelsutvalgets fordeling av Oslo Sør-satsingens driftsmidler 2013, og etablering av et lokalmedisinsk senter.

Høyre fremmer dessuten et forslag om nye ideer og bedre løsninger for Søndre Nordstrand. Forslaget dreier seg om næringspolitikk og ønsket om flere arbeidsplasser til bydelen.

BU-møtet (se sakskartet her) holdes i bydelens lokaler i Rosenholmveien 22, og starter som vanlig med Åpen halvtime klokken 19.00. Her kan du fortelle politikerne om saker du er opptatt av og som du mener de bør ta tak i.


LES OGSÅ:

Jeg har purret og mast i 12 år

Ny bydelsdirektør i Søndre Nordstrand

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.