– Ikke-eksisterende problem

Posten mener lysproblemet er ikke-eksisterende, og vil ikke vurdere tiltak for å skjerme naboene.

HØYBRÅTEN: Informasjonssjef i Posten Kjell Rakkenes opplyser at de har engasjert et uavhengig konsulentselskap for å måle lyspåvirkningen.

– Dette ble gjort ved å måle lyspåvirkningen mot veggen, for deretter å skru av alle lysene ved terminalen og måle på nytt. Konklusjonen er at lyspåvirkningen mot husene er marginal. Lyset fra terminalen utgjør en hundredel av hva gatelysene gjør. Lyspåvirkningen fra terminalen er nært ubetydelig, sier Rakkenes.

Men har dere forståelse for at beboerne opplever lysene som et problem?

– Vi tar på alvor hvordan folk kan oppleve dette, og hører selvsagt på subjektive opplevelser. Men vi har foretatt en objektiv måling som viser at lys fra terminalen ligger langt under betegnelsen "forurensning". Objektive fakta viser dette entydig, sier Rakkenes.

Vil dere vurdere tiltak for å skjerme naboene?

– Nei, det er ikke aktuelt. Det har ingen hensikt så lenge problemet er ikke-eksisterende. Det vil ikke ha noen effekt uansett. Vi må basere våre beslutninger på objektive målinger, sier Rakkenes.

Posten har nå sendt rapporten som er utarbeidet av selskapet COWI til naboene, Høybråten velforening og Lørenskog kommuen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.