RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søpla blir ikke liggende i fred når denne gjengen kaster seg rundt lørdag 1. mai. – Ikke en sneip skal føle seg trygg, erklærer Dèsirèe Hafstad, Knut Tvedten, Fredrik Bjerch-Andresen og Stig Kleven i Grünerløkka Høyre.
Søpla blir ikke liggende i fred når denne gjengen kaster seg rundt lørdag 1. mai. – Ikke en sneip skal føle seg trygg, erklærer Dèsirèe Hafstad, Knut Tvedten, Fredrik Bjerch-Andresen og Stig Kleven i Grünerløkka Høyre.

– Ikke en sneip skal føle seg trygg!

Dèsirèe Hafstad i Grünerløkka Høyre mener området er i ferd med å utvikle seg til "Griseløkka". – Vi vil at det skal bli "Grønneløkka", sier hun bestemt.

SOFIENBERG: Det er mange som irriterer seg over forsøplinga i Oslo. Grünerløkka Høyre er intet unntak. Nestleder Dèsirèe Hafstad har murret en stund over utviklingen, og nå syntes hun tiden var overmoden til å ta i et tak.

Høyre går grønt

Lokallaget har satt igang sin egen "Rusken-aksjon". Høyrefolka skal ikke gå i 1. mai tog, men heller bruke dagen til å gjøre nærmiljøet pent.

– Vi har snakket lenge om å lage en slik aksjon. Vi er et aktivt styre som er glade i bydelen vår. Det som trigget meg var Rusken-generalens oppfordring om at flere må bidra. Hvorfor ikke vi, tenkte jeg da, sier nestleder i lokallaget Dèsirèe Hafstad.

Hun er opprinnelig bergenser og betegner seg som ei skikkelig "kjeftekjerring. Riktignok en høflig og hyggelig én. Og en smule frittalende. Når folk griser til omgivelsene sine, kommer det vestlandske gemyttet til sin rett.

– Jeg pleier å si fra til folk at de må rydde opp etter seg. Det hender jeg får slengt "jævla møkkakjerring" etter meg. Men jeg er ikke redd for å si fra, og jeg sier fra på en hyggelig måte. Det har hendt at jeg selv har glemt meg, og da må jeg også tåle kjeft tilbake, sier hun med et glimt i øyet.

Holdningsproblem

Høyrefolka skal rydde langs Akerselva og i Sofienbergparken. De tror oslofolk lider under et holdningsproblem. Vi gir faen i at søpla flyter, og regner med at kommunen rydder opp. Dette holder ikke, mener de.

– Det er lett å skylde på bydelen eller kommunen, men folk må også ta et eget ansvar. Dette er nok i ferd med å gå i glemmeboken, tror Fredrik Bjerch-Andresen.

Hafstad tror kanskje noe av forklaringen kan være manglende bypatriotisme.

– I Bergen har vi jo det. Folk kan da være løkkapatriot nok til å bry seg. Vi vil ikke at dette skal bli "Griseløkka", men dessverre er vi i ferd med å bli det, mener hun.

– Det er ikke så ålreit å møte en grisete park. Ta med søpla når du forlater stedet, oppfordrer Stig Kleven.

– Vi ser at det blir mye måker når folk setter fra seg fulle søpleposer ved siden av den kommunale dunken. Ta den heller med de få meterne hjem, oppfordrer Knut Tvedten.

Søpleryddingen på 1. mai er åpen for flere, og interesserte kan gå inn på lokallaget nettside for mer informasjon.

– Det blir både kake og kaffe, lokker Hafstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere