*Nettavisen* Nyheter.

– Ikke et tilfeldig offer

Politioverbetjent ved voldsavsnittet Grete Lien Metlid vil ikke spekulere i hvorvidt drapet var et gjengoppgjør.

Politiet bekrefter en forbindelse mellom siktede og avdøde i Haugerud-drapet.

GRØNLAND: Det kom frem under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Politiet var imidlertid sparsomme med nærmere opplysninger når det gjaldt denne forbindelsen, og ville ikke kommentere om det dreier seg om et gjeng-oppgjør.

– Vi vet ikke motivet, og ber om forståelse for at vi nå skal ha en åpen etterforskning for å finne bakgrunnen for drapet, sier politioverbetjent ved voldsavsnittet, Grete Lien Metlid, til Lokalavisen Groruddalen.

I dialog med familien

Er det grunn til engstelse blant beboerne i området?

– Nei, dette var ikke et tilfeldig offer, så det er ingen grunn til at de skal være redde, sier Metlid.

Les også: – Skremmende

Politiet fikk melding om drapet klokken 18.30 mandag kveld. Det ble meldt om skyting, og avdøde ble funnet i en utbrent bil ved Haugerudveien 88. Politiet hadde ikke fått bekreftet dødsårsaken tirsdag ettermiddag.

Avdødes identitet er heller ikke endelig bekreftet, men Metlid bekrefter overfor Lokalavisen Groruddalen at politiet er i dialog med familien.

– Politiet har grunn til å tro at avdøde er en 28 år gammel mann med norsk statsborgerskap og pakistansk opprinnelse, som er kjent av politiet, sier Mettlid.

Åpen soning

Stig Millehaugen (39) var i ferd med å sone ferdig en dom ved Sandaker frigangshjem, da han ble pågrepet kort tid etter drapet.

– Vi har siktet personen for forsettlig drap, og mener det er skjellig grunn til å mistenke siktede for forholdet, sier Metlid.

Var det en riktig vurdering å la ham sone siste del av dommen i et frigangshjem?

– Det er det Fengselsvesenet som nå må svare på, sier Metlid.

Millehaugen vil bli avhørt i løpet av tirsdag sammen med sin advokat Morten Furuholmen.

Politiet har foretatt avhør av vitner mandag og tirsdag, og vil gjerne komme i kontakt med flere.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med vitner som har observert noe på åstedet eller i området, før, under eller etter episoden. Vi er også interessert i å komme i kontakt med personer som mener å vite hva som er skjedd, sier Metlid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.