RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke fare for liv og helse


Bydelsdirektøren er bekymret, men lover at det ikke skal kuttes med tanke på fare for liv og helse.
Bydelsdirektøren er bekymret, men lover at det ikke skal kuttes med tanke på fare for liv og helse. Foto: Arkiv
– Dette blir tøft, men jeg understreker at det ikke blir snakk om å kutte i tjenester som kan medføre fare for liv og helse, ifølge bydelsdirektøren.

NORDRE AKER: Blir byrådets budsjettforslag vedtatt, så kuttes det kraftig i bydelsbudsjettene neste år – 30 mill for Nordre Aker.

Les også: Bekymret for 2011

Forrige torsdag var det budsjettkonferanse med politikere og administrasjon. Og selv om bydelsdirektør Mona Taasen lover ikke-kutt i livsviktige tjenester, så må det kuttes.

– Men hvor det kuttes kan jeg ennå ikke si. Bydelspolitikere skal først drøfte hvor de mener kuttene kan gjøres, så får vi ta det derfra, sier Taasen. Men noen kutt er allerede i gang.

– Det er i hvert fall ikke noe særlig poeng å ansette nye folk nå, hvis vi ikke vet at de kan bli over nyttår!

Barnevernet skjermes

Men i hvert fall skal Barnevernet skjermes.

– Dette er i tillegg en tjeneste som øker veldig i vår bydel – hittil i år med 25 prosent i barnevernssaker. Jeg kommer til å gå sterkt inn for at tjenesten ikke røres, sier Taasen.

– Men generelt for budsjettet – hva hvis for eksempel sykehjemsforbruket øker mye mer enn beregnet forbruk – og pengene ikke er der?

– Vi skal nok klare det – heldigvis er vår bydel tidlig ute med nytenking, som eksempelvis Omsorg+ på Myrer og snart også Nordhagaveien. I tillegg har vi lignende planer på Tåsen. Til sammenligning så koster en Omsorg pluss-plass 145.000 i året, en sykhjemsplass 640.000!

Les også: Varsler kutt i flere tjenester i bydelen

 

Samhandlingsreformen

Taasen påpeker også at Regjeringens Samhandlingsreform skal ut i livet i 2012, der et reformmål er å dempe sykehustjenestene ved at kommune/bydel selv leverer de tjenestene som trengs.

– Nordre Aker har allerede i lang tid arbeidet i tråd med reformen; Vi tar imot og følger opp blant annet gamle – og ofte fortsatt syke – som blir skrevet ut tidlig av sykehusene, på en god og tilfredsstillende måte, vi følger opp rus- og psykiatripasienter som ikke lenger skal være på institusjon og ikke minst følger vi opp førstegangsfødende som er ute av sykehuset etter to dager, og slett ikke alltid fikser alt på egenhånd, sier Taasen.

– Men nå gjenstår å se hvodan vi økonomisk skal klare å holde alt dette gående, og ikke minst være i stand til å oppfylle Regjeringens helsereform. Og i følge finansbyråden så varsles det jo også om ytterligere bydelskutt i årene som kommer, sier hun.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere